zondag 12 mei 2013

Adsense, wat is en doet het?

Adsense, wat is en doet het?Adsense is een manier van adverteren die geheel gefaciliteerd wordt door Google. Inmiddels heeft het een enorme vlucht genomen en iedereen die regelmatig op internet surft kent de kleine adsense advertenties.

De eigenaar van de site waar de advertenties op staan ontvangt een bedragje aan geld voor elke bezoeker die op een advertenties klikt. De hoogte van dit bedrag kan verschillen tussen minder dan een eurocent tot ettelijke euro's per klik. Er valt voor de eigenaar van de site weinig aan te sturen. Adsense is een zuiver PPC programma omdat we uitsluitend geld vangen voor klikken.

De advertenties passen zich aan aan de site waar ze op komen te staan. Bij de eerste vertoning kan dat nog wel eens iets vreemds opleveren maar als de pagina door Google geanalyseerd is klopt het meestal aardig. Als we ruimte voor deze advertenties ter beschikking stellen hoeven we daar dus nauwelijks iets aan te doen.

Een nadeel is wel dat het slecht te sturen valt. We zijn volledig afhankelijk van Google en de slimheid van de analysesoftware. Ook stelt Google een aantal voorwaarden voor de plaatsing van adsense advertenties. Dat advertenties niet mogen op sites die wettelijk verboden content bevatten is vrij logisch maar daarnaast worden ook de twee groepen sites die het meest bezocht worden op internet, namelijk erotiek en gokken, niet getolereerd.

Aan de andere kant wil niet iedereen zijn advertenties op dergelijke sites geplaatst hebben dus uit een oogpunt van bescherming van je adverteerders is het natuurlijk ook wel logisch. Ook mogen er geen directe of indirecte oproepen op de site komen om mensen op advertenties te laten klikken.

Uiteraard is het klikken op advertenties op de eigen site streng verboden. Ook mag je geen rare trucjes uithalen zoals iemand op een pagina terecht te laten komen waar hij alleen vanaf kan komen door op een advertenties te klikken. Bij constatering kan een account direct opgezegd worden.

Een groot probleem voor de meeste gebruikers van Adsense vormen de vrijwel onbegrijpelijke voorwaarden van Google die je ongemerkt kunt overtreden, temeer daar ze niet consequent gehandhaafd worden. Wat bij de ene site zonder meer mag is bij een andere streng verboden. Dat is echt een nadeel van dit op zich verder goed werkende systeem

Eens per maand betaalt Google de opbrengst van de advertenties uit. Het geld wordt direct in Euro's op de bankrekening gestort dus geen moeilijke en kostbare grappen van cheques en dergelijke.

Kortom, de voordelen en het gemak van Adsenseadvertenties zijn dusdanig dat ze op heel veel sites te vinden zijn. Voor iemand die met PPC wat bij wil verdienen zeker aan te raden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten