zondag 12 mei 2013

Affiliate Programma

Affiliate Programma

Een Affiliate Programma is een vorm van samenwerking tussen twee partijen waarbij de ene partij, de affiliates toestemmen om advertenties te plaatsen voor de andere partij.

In ruil hiervoor ontvangen ze een vorm van vergoeding die bij bijvoorbeeld een aankoop √©√©nmalig zal zijn en dat  bij een abonnement een maandelijks bedrag betaalt. Dit uiteraard zolang het abonnement loopt.

Een Affiliate Programma wordt ook wel gezien als een vorm van mond tot mond reclame maar dat is niet helemaal terecht omdat er dan geen sprake is van reclame tegen betaling wat bij een Affiliate Programma natuurlijk wel degelijk het geval is

Zwakke punten affiliate programma 


Het zwakke punt van een Affiliate Programma is dat er bij de koper geen enkel voordeel zit aan het kopen bij de degene die de link aanprijst. Als koper weet je dus dat je iemand aan extra geld helpt door een affiliatelink te gebruiken, maar intussen zie je er zelf geen cent van.

Met het unieke efiliaaL project wordt aan deze ongelijkheid in behandeling binnenkort een einde gemaakt. Verwacht mag worden dat eFiliaal vanaf de tweede helft van 2016 in de lucht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten