woensdag 15 mei 2013

Backlink

Backlink

Een backlink is een link vanaf een andere computer naar de onze toe.

Backlinks zijn van groot belang omdat ze voor een groot deel bepalend zijn voor het verkeer dat onze website krijgt.

Niet alleen vanwege de toegang via de link zelf maar ook omdat zoekmachines een hoop waarde aan de links toekennen.

Nog wat achtergronden over backlinks en SEO

Het bouwen van een linksnetwerk(backlinks) is ministens zo belangrijk als het optimaliseren van een website(SEO) zelf maar wordt door veel webeigenaren nauwelijks serieus genomen. Als de robot van een zoekmachine uw website bezoekt zal deze ook informatie verzamelen van websites die naar uw site verwijzen. Deze informatie zal namelijk al voor een groot deel in de databases van Google etc. aanwezig zijn. Elke site die naar de uwe verwijst geeft deze als het ware een stem. De waarde van deze stem is afhankelijk van een aantal factoren, maar hoe meer verwijzingen u krijgt vanaf andere kwaliteitssites hoe hoger uw site gewaardeerd zal gaan worden. Maar wat is een kwalitatief goede link? Er zijn een aantal factoren die hierbij een rol spelen.
  1. De zogenaamde anchortekst (De tekst waar u op de betreffende site op klikt) dient trefwoorden te hebben die voor uw site van belang zijn.
  2. De verwijzende site dient zelf van een goede kwaliteit te zijn. Hoe hoger de kwaliteit hoe beter.
  3. De anchortekst dient variatie te hebben, dus niet op elke site hetzelfde te zijn. Als ze allemaak hetzelfde zijn is het risico groot dat een zoekmachine het als kunstmatig zal zien en de de links als een vorm van SPAM zal beschouwen.
  4. Doe rustig aan. Ook het plotseling verschijnen van honderden links is vreemd. Regelmatig aanvullen is het beste. Maak een tijdsplan en houdt u daaraan.
Als u zich aan deze simpele regels houdt dan zult u na enige tijd een geleidelijke verhoging van uw aantal bezoekers gaan merken.

Goede backlinks zijn van groot belang. Maar hoe komt u er aan? De dubieuze backlinks die bepaalde software voor u regelt doen vaak meer slecht dan goed. Meer bereikt u door "echte" links zoals links die u kunt regelen via uitwisseling met iemand anders. Ga joint ventures aan. Wordt lid van forums en discussiegroepen. In een Facebookgroep kunt bijvoorbeeld een link kwijt. Of via andere social media.

Hebt u al een blog met links naar uw websites? Er zijn een aantal mogelijkheden om die te realiseren.

Of richt zelf een soort online "businessclub" op. U kunt er allerlei zaken regelen om collega's te trekken etc. Denk aan private chat rooms, een berichtenbord, artikelen en dergelijke. Kortom, ook het verkrijgen van een goede backlink kost moeite maar het kan zeer de moeite waard zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten