zondag 12 mei 2013

Banner Exchange

Banner Exchange

Een Banner Exchange is een manier om banners op de website van anderen te plaatsen waartegen wij advertenties van die anderen op onze site krijgen.

We moeten ons in het algemeen aanmelden op een speciale website waar we aan moeten geven waar de banner staat die wij willen laten zien met de link waar iemand die op deze banner klikt naar toe moet springen. Daarnaast dienen we een stukje code op onze eigen website op te nemen waar de software van de banner exchange een banner van een andere deelnemer zal plaatsen.

Onze eigen banner wordt op zijn beurt vertoond op de website van anderen.

Het werkt in het algemeen met een soort ratio systeem. Als wij bijvoorbeeld drie advertenties van anderen vertonen dan wordt onze site twee keer elders vertoond. In dit voorbeeld zouden we van een 3:2 ratio spreken.

De ruimte die overblijft omdat we geen 100% terugkrijgen wordt gebruikt door eigenaar van de bannerexchange om zijn eigen advertenties te plaatsen. Die kunnen voor zijn eigen producten zijn of gewoon worden verkocht als advertentieruimte bij derden. Die hebben in elk geval het voordeel dat hun advertentie op een groot aantal sites te zien is.

Er zijn allerlei soorten ratio's te vinden. Volgens sommige internetgoeroes is de bannerexchange volledig uit de tijd en zinloos van de moeite, anderen zijn er juist lyrisch over.

Er zijn echter weinig kosten aan verbonden. Wel is het goed te kijken wat voor advertenties er op uw website terecht gaan komen. Wel bestaan er speciale bannerexchanges die gerichter werken. Bijvoorbeeld eentje alleen gericht op beleggen of op kunst. De kans dat onze banner bij de juiste doelgroep terecht komt wordt er in elk geval een flink stuk groter door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten