zondag 12 mei 2013

Bum Marketing

Bum Marketing

Onder Bum Marketing verstaan een we een relatief nieuw marketing proces ontwikkeld door Travis Sago waarbij artikelen worden geplaatst die direct via een affiliatesite naar de site van de verkoper leiden.

Iemand die aan Bum Marketing doet heeft dus geen eigen website nodig aangezien die gewoon wordt overgeslagen. De artikeldirectory waar de artikelen staan fungeert in dit geval gewoon als de webpagina.

Het is wel nodig dat een artikeldirectory toestaat dat er affiliatelinks in de artikelen geplaatst worden, wat lang niet altijd het geval is.

Het proces is dus als volgt:
1 -  kies een affiliate product
2 -  zorg voor een affiliate link
3 - schrijf een artikel om het te promoten,
4 - submit het artikel naar één of meer artikelwebsites / article directories  De onvertaalbare term "Bum" artikelmarketing is een manier om geld te maken op het internet. het is een van de meest populaire manieren om geld te maken bij veel internetmarketeers. De term bum marketing is populair geworden door Travis Sago, a marketeer uit Arkansas in de USA.

 Toen hij een gratis e-boek aan het schrijven was over het schrijven en versturen van artikelen voor het gebruik als affiliate. Toen hij zijn vrouw erover vertelde zei deze dat het zo simpel en eenvoudig klonk dat zelfs een "bum"  het zou moeten kunnen. Nu zaait deze term nogal wat verwarring omdat in vrijwel alle Engelstalige landen dit woord staat voor iemands achterwerk, maar in de USA heeft het nog een betekenis namelijk een zwerver, dakloze, vagebond en dergelijke, En zo kwam Travis aan de titel van zijn boek, met dank aan zijn echtgenote.

Hij noemnde het de  Bum Marketing Method(TM). De term was zo succesvol dat het al snel een aandere naam werd voor artikelmarketing. Maar wat houdt de originele Bum article marketing manier dan in? En waarom wordt het als zo eenvoudig ervaren? Nu, het basis idee is om lid te worden van een affiliate organisatie waarbij je geld krijgt als mensen iets aankopen via je affiliate link. Iemand koopt dan via jouw link een eboek over een willekeurig onderwerp waarbij je dan 50% van de verkoopprijs uitbetaald krijgt voor iedere koper die je stuurt.

Dit doe je door het schrijven van artikelen waarbij je een affiliatie link opneemt in het artikel. Klikt er dan iemand op je link en gaat hij over tot aankoop dan ontvang je een commissie. Het aardige is dat deze techniek helemaal niets kost. Alleen tijd. U heeft zelfs geen eigen website nodig. Ook technische kennis is niet nodig, u moet alleen een beetje kunnen schrijven. Maar er ging zich wel een probleem voordoen. De grote artikeldirectories begonnen affiliatelinks in artikelen af te wijzen. U diende over een eigen website te beschikken waarheen verwezen kon worden.

Natuurlijk is het mogelijk om het zogenaamde redirects alsnog het doel te bereiken maar 100% gratis was het niet meer. En u moest enige kennis hebben van domeinen, hosting en redirects. Het is en blijft nog steeds een eenvoudige en effectieve manier van marketing maar het kan niet meer zo heel eenvoudig door een dakloze gedaan worden in een openbare bibliotheek. Het persoon waar Travis zijn aanpak voor bedoeld had. Het kan nog wel gratis, maar dan moet er een bloggeraccount gebruikt worden. Ook bij deze techniek krijgen we natuurlijk niets voor niets.

De keerzijde is dat er heel veel werk in kan gaan zitten. Het is dus zeker niet geschikt voor mensen die een hekel aan schrjven hebben. En het is vooral op het Engels gericht hoewel er ook artikeldirectories in andere talen tot de beschikking komen. Maar de markt is daar een stuk kleiner. Natuurlijk is het altijd mogelijk om iemand in de arm te nemen om het schrijfwerk voor u te doen maar het wordt er wel veel duurder van. U moet ook weten wat de conversie van dergelijk artikelen is. Maar als u al uw huiswerk en rekenwerk goed gedaan hebt dan kunt u toch geld verdienen zonder er zelf ook maar iets aan te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten