zondag 12 mei 2013

De invloed van Adsense op de internetgebruiker

De invloed van Adsense op de internetgebruiker

AdSense is snel te doorgronden. Het is een prima manier van adverteren en het kan voordelig zijn voor alle betrokken partijen. Voor de bezoekers van uw site is het een recht-toe-recht-aan manier van profiteren omdat ze nu via de adsense advertenties op sites kunnen komen die ze normaal geproken niet zouden kunnen vinden. En voor de site eigenaar van een site met veel verkeer kan het een prima bijverdienste opleveren.

Maar waarom werkt het beter dan gewoon adverteren? Dat heeft te maken met het feit dat de advertenties zeer gericht worden geplaatst. De tekst op de pagina waarop de advertentie staat kan de bezoeker aanmoedigen om tot aankoop van het geadverteerde over te gaan. Sneller dan bij een willekeurige advertentie op een willekeurige plaats.

En mensen die zoeken naar bepaalde informatie zullen ook sneller op een dergelijke geoptimaliseerde pagina terecht komen. Het werkt dus meerdere kanten op.

Dit is ook de reden dat veel websites promotie maken middels adwords, maar tegelijkertijd zelf ook adsense advertenties op hun website hebben staan.

Het misbruik van banneradvertenties in het verleden heeft ervoor gezorgd dat veel mensen deze banners domweg negeren. Ze weten dat de veelkleurige, bewegende beelden vaak weinig toevoegen en zeker geen garantie vormen voor de kwaliteit van de site waar ze op terecht komen. Onze geest is prima in staat deze niet-gewenste informatie vrijwel volledig te negeren.

Dus het traditionele gebruik van banners is niet de juiste manier. Veel bezoekers van onze sites zullen het alleen maar als tijdverspilling ervaren.

Omdat dit vooral speelt bij onrustige grafische banners kunnen de simpele adsense advertenties een soort verademing betekenen. Voor velen betekenen deze betaalde advertenties ook dat ze een zeker waarborg betekenen voor de kwaliteit van de site waarheen ze verwijzen. Wie betaalt er voor bezoekers op een waardeloze site?

Omdat de adsense advertenties qua kleurgebruik goed aan elke site aan te passen zijn blijft het geheel een rustige en professionele uitstraling houden.

En omdat de advertenties op de site zich aanpassen aan de content is degene die klikt op de advertentie ook gemotiveerd om er iets mee te doen. Als uw artikel over schoenenmode gaat dan zullen ook de adsense advertenties over schoenen en mode gaan. En zal iemand die informatie over schoenen zoekt op uw site komen en mogelijk op de advertenties klikken. En hoe gerichter uw aanbod van informatie is, hoe beter dit mechanisme werkt en hoe waardevoller uw informatie voor uw bezoekers kan worden.

En omdat de concurrentie stijgt, zal ook de belangstelling stijgen omdat de kwaliteit van de links onder de advertenties wel noodgedwongen mee omhoog moet.

Dus zo kan een nette manier van adverteren nog prima werken in de huidige media waar allerlei advertenties om aandacht schreeuwen. En u als bezoeker kan daar alleen maar van profiteren. Want op deze manier kunt u voordeel hebben van advertenties in plaats dat ze een hoop irritatie veroorzaken. Nette teksten in plaats van schreeuwende banners. Veel mensen weten het prima te waarderen. De relevantie van de adsense advertenties wordt ook veel hoger ingeschat.

Het maakt ook dat het opnemen van veel relevante artikelen lonend is, ook voor uw website. Het trekt verkeer dat via adsense nog geld op kan brengen. Wees dus niet bang om veel artikelen aan uw site toe te voegen. Wilt u ze niet zelf schrijven dan kunt u altijd nog terugvallen op een service als artikelboer (http://www.artikelboer.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten