zondag 12 mei 2013

Search Engine

Search Engine ofwel zoekmachine

Een Search Engine of het wat minder gebruikte zoekmachine is een speciaal voor dat doel gemaakte website waar men een zoekterm in kan vullen die dan een overzicht produceert van alle websites die aan die opgegeven zoekterm voldoen.

Zoekmachines maken meestal gebruik van een zoekrobot zoals Googlebot, een crawler of een spider om hun databases te vullen.

Ook kunnen er handmatig sites aan toegevoegd worden. Het is de kunst om zo hoog mogelijk in zoekresulten vermeld te komen, liefst bovenaan en dat is het punt waar we met de zoekmachine optimalisatie te maken krijgen. Deze search engine optimalisatie (SEO) is beslist een vak apart.

Daarnaast veranderen de criteria die de zoekmachines hanteren voor het plaatsen van websites in de zoekresultaten, voortdurend. Het is niet tot nauwelijks mogelijk om dit stabiel te krijgen. Gezien het grote belang om gevonden te worden in Google besteden bedrijven er grote bedragen aan. En als gesteld dus meestal maar voor zeer korte tijd.

De meest bekende zoekmachine is nog altijd die van Google.

Concurrenten Bing van Microsoft en Yahoo! liggen toch nog wel op een flinke achterstand.

Soms neemt men toevlucht tot dubieuze technieken, de zogenaamde blackhat technieken. Dit moet sterk afgeraden worden want als men het ontdekt dan is totale verbanning uit de zoekresultaten toch wel de minste straf die verwacht kan worden,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten