woensdag 26 juni 2013

Bij bloggen draait alles om verkeer

Bij bloggen draait alles om verkeer

Als een weblog onvoldoende verkeer trekt dan is dat meestal een teken dat er iets aan de content mankeert, namelijk dat deze onvoldoende interessant is.

Maar er zijn zat voorbeelden van weblogs met prima content die ook onvoldoende verkeer trekken. Belangrijk is dat u een strategie hebt hoe u verkeer wilt gaan trekken en hoe u ervoor zorgt dat voldoende mensen van uw weblog op de hoogte zijn. Er zijn een paar zaken waarop u moet letten met betrekking tot het trekken van verkeer en die zijn niet wezenlijk anders dan wat u voor elke anders site zou regelen.

Een groot verschil is echter dat een weblog veel sneller verkeer kan genereren. Het eerste wat u echter in ogenschouw dient te nemen is uw doelgroep en waar u bij de doelgroep verkeer naar uw website zou kunnen genereren.

Content

De content, de verzamelnaam voor alles wat u op uw weblog zet, is heel belangrijk.
Het is de reden waarom mensen uw weblog al dan niet zouden bezoeken.Zorg er dus altijd voor dat de content regelmatig wordt aangevuld met interessante en prettig leesbare informatie.
Het is belangrijk dat de content een bijdrage levert aan het oplossen van vragen en problemen van uw publiek. Zorg er dus altijd voor dat u goed op de hoogte bent van wat uw publiek wil en waarna men op zoek is.

Dit is helemaal belangrijk als u gepland heeft om verkopen vanaf uw weblog te gaan doen. Want voor verkopen is het belangrijk dat u geloofwaardig overkomt op uw bezoekers. U moet middels de content van uw weblog een zekere geloofwaardigheid opbouwen. Dat is absoluut noodzakelijk wil men iets van u kopen.

In het algemeen vormen weblogs een uitstekend middel om verkopen te regelen. De content van het weblog (die u ook nog steeds aan kunt vullen) trekt niet alleen publiek maar zorgt ook voor het opwekken van vertrouwen. Zorg er dus altijd voor dat uw weblog elke vergelijking met concurrerende weblogs aan kan.

Wilt u het vertrouwen niet alleen krijgen maar ook vasthouden dan is het noodzakelijk dat u regelmatig publiceert. Gebruik zoveel mogelijk controleerbare en duidelijk weergegeve feiten die uw beweringen moet ondersteunen. Ook dat zorgt voor een stuk vertrouwen. Krijgt u er kritiek op, beantwoord deze dan op een algemene manier en niet zodanig dat degene met kritiek zich zwaar aangevallen kan voelen.

Wees bij het schrijven autentiek, dat zorgt voor vertrouwen en herkenbaarheid. Als u een rol gaat spelen dan valt u waarschijnlijk heel snel door de mand. Niet doen dus. Ga niet meer privé gegevens aan de gang. Men heeft interesse in uw ideëen over bepaalde onderwerpen, maar niet in uw hond, hoe aardig het dier ook zijn mag.


Pingen

Pingen is het melden van wijzigingen bij speciale servers zodat deze ook opgepakt kunnen worden door zoekmachines en dergelijke. Normaal gesproken regelt de blogsoftware wel deze meldingen ("pings") maar het kan geen kwaad om zelf ook nog het één en ander op dit gebied te regelen. Een zoekslag met google levert als snel een aantal webpagina's op zoals Ping-o-matic en Blogbuzzer.

Het werken met deze pings zorgt er in elk geval voor dat uw content snel in de zoekmachines terug te vinden zal zijn. Dit duurt normaal gesproken enkele dagen maar er zijn ook wel gevallen bekend waarbij het na enkele minuten al vindbaar was.

Kijk bij het opzetten van een weblog altijd hoe het daar geregeld is. Check altijd even de instructies. Soms activeert de pingsoftware zichzelf, soms dient u het zelf te regelen. Als het eenmaal geregeld is hebt u er geen omkijken meer naar.

Ook RSS feeds zijn belangrijk. Deze zorgen er niet alleen voor dat uw content binnen korte termijn beschikbaar is maar zorgen ook voor verspreiding van nuw content. Vaak levert een RSS feed uw wijzigingen vrijwel realtime af.


Dit zijn prima manieren om uw weblog te promoten maar onthoud altijd dat er geen strategie bestaat om op een gemakkelijke manier geld te verdienen. Blogging met het doel er iets aan te verdienen vereist toewijding, tijd, een strategie en een flinke hoeveelheid geduld voordat de eerste inkomsten binnen gaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten