woensdag 26 juni 2013

Bloggen is een kunst

Bloggen is een kunst

Volgens velen is schrijven een vorm van kunst. Ook het schrijven van een weblog of kortweg blog zou dus als een kunst gezien mogen worden. Mensen die een weblog bijhouden hebben inderdaad vaak een artistieke inslag. Ze kiezen zorgvuldig hun woorden om de exacte uitdrukking te geven aan hun gevoelens, hun wensen, hun verlangens en wat ze verder maar uit willen drukken.

Dit soort weblogs waren in het midden van de jaren '90 de eerste. Het waren eigenlijk meer een soort electronische dagboeken. Geleidelijk aan kregen ook bedrijven de mogelijkheden van weblogs in de gaten en het weblog is nu niet meer weg te denken van het Internet.

Het voordeel van een weblog is dat het heel gemakkelijk en meestal gratis is aan te maken en te onderhouden. En internetdomein is niet nodig. Een domeinnaam mag wel maar is niet noodzakelijk. Een account bij een blogprovider zoals Blogspot is voldoende.

Omdat de dagelijkse avonturen die mensen in nhun dagboeken schrijven meestal niet voor iedereen interessant zijn kwam de echte doorbraak toch met het commercieel gebruik. De onlinebedrijven ontdekten het weblog als ideale manier om bekendheid op te bouwen bij een grote groep mensen en de kans om je kwaliteiten op het betreffende vakgebied op een eenvoudige wijze te laten zien. Dat kweekt vertrouwen en vertrouwen is de basis van online verkopen.

Een business blog is gericht op adverteren, op gevonden worden op internet, op verkeer en dus klanten trekken.

En dat alles om uiteindelijk de omzet te verhogen.

Een blog als geheel zal zeker effect hebben op de organisatie die er eigenaar van is. Zeker als de artikelen die gepubliceerd worden van hoge kwaliteit zijn en niet uitdrukkelijk gericht lijken te zijn op adverteren en promotie. Een lezer die er iets van meepikt en die het gevoel krijgt dat er rekening met hem wordt gehouden middels op hem gerichte artikelen zal vertrouwen opbouwen en eerder tot een bestelling overgaan,

Er zijn verschillende manieren om de inhoud van uw weblog over de wereld te doen gaan. Een goed voorbeeld daarvan is de RSS technologie


Dus overweegt u om te gaan bloggen? Ofwel voor uw bedrijf of voor uzelf? Op dit weblog gaat u tientallen tips vinden om er een succes van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten