woensdag 26 juni 2013

De juiste gereedschappen voor uw blog

De juiste gereedschappen voor uw blog

Bij het onderhouden van een weblog is de keuze van het juiste hulpmiddel van groot belang bij de mogelijkheden en het onderhouden van uw weblog.

Er bestaan twee soorten blogsoftware. De ene soort draait ergens op een server, uw weet niet waar en u kunt er behalve de standaardinstellingen niet veel aan instellen en de andere soort draait op uw eigen domein wat aanvulligen qua functionaliteit een stuk gemakkelijker maakt.

Een voorbeeld van de eerste soort is Blogspot, tegenwoordig onderdeel van het grote Google concern en een voorbeeld van de tweede is Wordpress dat in uw eigen domein op internet wordt geinstalleerd.

Het bijhouden van een weblog gaat met beiden uitstekend. De meeste standaard functionaliteiten qua schrijven, terugzoeken, vooraf plaatsen met automatisch publiceren op een bepaalde datum, indelen in categoriƫn, archieffunctie en dergelijke zijn bij beiden aanwezig.

Hebt u niet veel gevoel voor de onderliggende techniek dan is het gebruik van blogspot zondermeer aan te raden. Het kan veel en er zijn flink wat uitbreidingen voor te krijgen.

Bent u niet bang voor wat meer technische ingrepen dan is waarschijnlijk Wordpress een betere keus. Het aantal instelmogelijkheden is oneindig en er zijn enorm veel functionele uitbreidingen voor te krijgen. Ook bieden veel derde partijen uitbreidingen op uw Wordpress weblog aan.

Zeker als u producten wilt gaan verkopen via een weblog is Wordpress de juiste keuze. Er is een groot aantal zogenaamde plugins te krijgen voor ondersteuning van allerlei taken die bij het verkoopproces aan de orde komen.

Er is ook duidelijk sprake van een nog steeds groeiende populariteit van Wordpress waar de groep Bloggergebruikers een beetje stabiel lijkt te blijven.


Oveigens is het zo dat zowel blogspot als wordpress mogelijkheden hebben om zelf HTML en / of PHP code toe te voegen zodat een iets ervaren programmeur allerlei functies toe kan voegen. De meeste webloggers gaat dit echter wat te ver. Maar mocht u mensen kennen die dit voor u kunnen en willen doen dan is bij elk soort weblog de sky de limit, zoals dat heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten