zondag 2 juni 2013

drie belangrijke tips om als affiliate online te overleven

Drie belangrijke tips om als affiliate online te overleven

Elke affiliate marketeer is altijd op zoek naar de meest succesvolle markt die het best inkomen geeft. Soms denken ze dat er een magische formule voor affiliatemarketing bestaat die ook voor hen gemakkelijk beschikbaar moet zijn. Al was het maar door de vaak zeer rooskleurige reclames voor affiliateprogramma's om online geld te verdienen.

Helaas is de praktijk van de affiliatemarketing wat ingewikkelder dan dat. Belangrijk zijn gewoon goede marketing praktijken die hun werking en nut hebben bewezen. En daar waren jaren van hard werk en toewijding van marketeers voor nodig om zo ver te komen. Een magische affiliate formule bestaat domweg niet.

De onderstaande tips werken en zullen dat ook wel blijven doen. Ook met de moderne online affliate marketing van vandaag. Ze maken het mogelijk om uw omzet te verhogen en en om te overleven in de online affiliate bussines.

Wat zijn deze affiliate tips?


1. Gebruik unieke webpagina's om elk product dat u voert apart te verkopen. Gooi niet alles bij elkaar alleen om geld te besparen op webhosting. Het mooiste is één site of een weblog per product dat er helemaal op gebouwd is om dat bepaalde product te promoten.

Ga altijd op zoek naar onafhankelijke besprekingen van uw product (ook wel reviews genoemd) en plaats die op uw site. Of zet er een link naar toe als u ze niet overnemen mag.

Potentiële kopers weten dan al wat meer waar ze aan toe zijn en ze geloven en ander nu eenmaal meer dan u al verkoper.

Schrijf artikelen over de gebruiksmogelijkheden van het product en neem die op als aparte pagina of post op een weblog. Maak de pagina's zo attractief mogelijk en probeer erin tot actie aan te zetten.

Elke kop, elke tussenkop en alle tekst moeten hetzelfde doel dichterbij brengen: Een bezoeker die op uw affiliatelink klikt. Zorg voor kleuren, highlights en markeringen.

Het helpt uw klanten om een pagina snel door te lezen en gemakkelijk een indruk van uw aanbod te krijgen. Staat ze dat aan dan lezen ze echt wel verder.

2. Biedt uw lezers gratis informatie zoals rapporten en onderzoeken aan. Zet het aanbod ergens op een plaats dan het gewoon niet gemist kan worden. Gebruik een autoresponder om uw boodschap onder de mensen te brengen. Hiervoor is natuurlijk wel een mailinglijst noodzakelijk maar dat is een ander verhaal.

Eigenlijk kunnen er op elke website maar twee dingen gebeuren: Of men gaat tot koop over of men klikt weg om waarschijnlijk nooit meer terug te komen. Door regelmatig waardevolle informatie in de emailpostbussen van mensen te plaatsen vergroot u aanzienlijk de kans om uiteindelijk tot zaken met hen te komen. Richt de content die u schrijft altijd zo in dat het uiteindelijk lijdt tot het kopen van uw product.

Maar doe dat wel zo subtiel als maar mogelijk want zodra uw artikel of email wordt ontmaskerd als pure verkooppraat dat is men zo met uw teksten klaar.

3. Zorg dat uw website verkeer trekt dat echt gericht is op uw product. Aan bezoekers die alleen even langs komen zonder enige interesse hebt u helemaal niets. Ze vertrekken weer en komen nooit meer terug. Schrijf gerichte artikelen en biedt die aan aan nieuwsbrieven, aan article directories en free content sites. Omdat uw tekst gericht is zal het mensen naar uw website sturen die echt interesse hebben.

Een aantal van twee artikelen per week is eigenlijk wel het minimum. Een artikel moet minimaal 300 woorden tellen op een beetje op te vallen en ook niet door zoekmachines genegeerd te worden. Een maximum van 600 woorden is genoeg. De rest leest toch niemand. Op deze manier moet het mogelijk zijn toch minimaal 100 geïnteresseerde bezoekers per dag binnen te krijgen.

Ga er als vuistregel maar van uit dat hooguit 1 op de 100 bezoekers uiteindelijk tot verkoop over zal gaan. Ziet u als affiliate kans om duizend bezoekers te werven dan mag u er in dat geval gemiddeld ongeveer tien klanten van verwachten.

De bovenstaande tips zijn gemakkelijk op te volgen, als u er even over nadenkt. Het vraagt weinig tijd en slechts een simpel plan van uw kant. Beperk u nooit tot één affiliate programma. Volg er meerdere op de hierboven besproken manier. Uiteindelijk kunt u er toch een leuke bijverdienste aan hebben en als u het echt goed doet zelfs een behoorlijk bestaan.

En dan hebt u echt een voorsprong genomen op uw concurrenten want echt niet elke affiliate haalt de eindstreep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten