woensdag 26 juni 2013

Hoe profiteer je van een weblog

Hoe profiteer je van een weblog

Weblogs worden gemaakt voor zowel profit als non-profit redenen. De meeste doen het echter toch met de hoop een paar centen bij te verdienen. Natuurlijk zijn er ook een aantal die geen ander doel hebben dan de mening van de blogger weer te geven en aan de wereld kenbaar te maken. Maar stel dat u een paar centen wilt maken, wat voor mogelijkheden heeft u daar dan voor?

Advertenties

Het verkopen van ruimte voor advertenties is een van de meest gebruikte manieren om wat profijt van een weblog te trekken. Zeker een weblog dat veel verkeer trekt kan nog aardig bijverdienen met advertenties. En dat zijn meestal de blogs met een sterk gerichte doelgroep. Het vraagt wat tijd om een adventieprogramma op te zetten en adverteerders te zoeken dus daarom wordt er veel gebruik genaakt van kant-en-klare programma's zoals Google adwords.

Het voordeel is een vrij constante inkomstenstroom. Als u de plaatsen voor de advertenties gevuld weet te houden dan kunt u zelf aardig becijferen wat de kosten en de opbrengsten en dus uw verdiensten zullen zijn.

Om advertenties te verkopen zult u wel een zekere hoeveelheid verkeer op uw websites moeten hebben. Als u geen verkeer hebt is het verkopen van advertentieruimte niet eenvoudig en als het al lukt zal de opbrengst zeker niet geweldig zijn.

Hou er ook rekening mee dat adverteerders graag adverteren op weblogs die aansluiten bij de wereld van hun doelgroep. Ze adverteren graag gericht.

Een andere manier om geld te verdienen is met een affiliate programma. Veel bloggers maken hier gebruik van. Het grote voordeel zijn uw lage kosten en het feit dat u dus al relatief snel geld kunt verdienen. Deze manier van adverteren vereist nog niet dat u veel verkeer hebt. Vooral in de beginfase van een weblog is dit daarmee een prima aanpak. Een ander voordeel is dat ze meestal gemakkelijk te plaatsen zijn en erg weinig onderhoud vereisen.

Promotie en kwaliteitscontent

Blogs met de juiste content zijn ideaal voor reclamedoeleinden. Met een weblog kunt u laten zien wat u weet en kan en u kunt daarmee al snel voor een autoriteit op uw vakgebied doorgaan. Daarnaast kan het gemakkelijker zijn om klanten u te laten vinden, vooral omdat zoekmachines als Google meestal nogal gek zijn op de regelmatig veranderende weblogs. En als u echt als een autoriteit gezien wordt dan kunt u ook prima een hoger prijskaartje aan uw dienstverlening hangen.

Als blijkt dat u echt goed materiaal levert dan zal het ook niet echt moeilijk zijn om uw werk te verkopen. Bijvoorbeeld door van uw voor iedereen toegankelijke weblog een betaalsite te maken. Desnoods van een deel van uw weblog. Het moet natuurlijk wel duidelijk zijn dat degene die een lidmaatschap neemt inderdaad waar voor zijn geld krijgt.

Al met al zijn er dus een aantal manieren om geld bij te verdienen met een weblog. Welke u kiest en in gaat zetten is helemaal aan u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten