zondag 2 juni 2013

Hoe wordt u anders dan andere affiliates

Hoe wordt u anders dan andere affiliatesOmdat affiliate marketing bekend staat als een gemakkelijke manier om wat geld bij te verdienen trekt het steeds meer mensen die zich tot deze business aangetrokken voelen. De competitie wordt dus steeds groter en sterker. Maar dat maakt het ook steeds moeilijker om op te vallen tussen de andere leden van deze groeiende groep affiliates.

Zeker omdat velen uiteindelijk hetzelfde product proberen te promoten. Sterker nog, als alle affiliates het materiaal van de verkoper zoals afbeeldingen, kant-en-klare websites en dergelijke gaat gebruiken dan worden de verschillen nog kleiner. Daarom zijn hier een paar tips om in positieve zin tussen alle andere affiliates op te vallen.

Allereerst dient u over een eigen website te beschikken. Dit is essentieel als u serieus met affiliate marketing aan de gang wenst te gaan. Klanten zullen op uw website stuiten als ze ergens naar op zoek gaan. En een eigen ontwerp komt niet alleen beter over maar blijft beter hangen en zal beslist beter onthouden worden.

Daarnaast dienen alle affiliates over eigen advertenties te beschikken. Als iedereen dezelfde advertentie gebruikt die ter beschikking is gesteld dan zult u daar in elk geval niet mee opvallen. En als mensen steeds dezelfde advertenties zien dan zullen ze daar ook min of meer immuun voor worden. Ze zien ze niet eens meer. Dus maak mogelijke klanten nieuwsgierig door uw eigen advertenties te gebruiken.

Zorg voor iets unieks op uw website. Want ook dat is een prima manier om op te vallen in de grote massa affiliates. Ga op zoek naar producten die u weg kunt geven of nog liever, maak ze zelf zodat ze zeker uniek zijn. En vervang het na verloop van tijd weer zodat men regelmatig terug blijft komen. Een goed idee kan een speciale handleiding zijn hoe men met het product om dient te gaan om het optimaal te benutten.

Een vierde punt dat heel belangrijk is, is het zorgen voor een vertrouwensbasis tussen u en uw bezoekers. Zeker ook met mensen die al eens bij u hebben gekocht. Aan mensen die u kennen verkoopt u nu eenmaal veel gemakkelijker iets. Als u uitsluitend de positieve dingen van dit product gaat noemen dan is het vertrouwen zo verdwenen. Wees eerlijk. Elk product heeft meer positieve en zwakkere kanten. Dat is normaal dus daar kunt u rustig open over zijn. Durf ook rustig een gemaakte fout toe te geven. Fouten maken we nu eenmaal allemaal. En ook dat herkent de lezer en het zal zijn vertrouwen in u alleen maar doen toenemen.

Beperk u tenslotte in wat u aanbiedt. Vooral een service als clickbank biedt zoveel aan dat u door de bomen het bos niet meer dreigt te zien. Zou u alles aan willen bieden dan zit u met een onmogelijke taak. U kunt beter een paar producten goed aanbieden dan heel veel producten op een twijfelachtige wijze. Probeer ook producten te vinden die elkaar ondersteunen zodat u op de site van het ene product kunt adverteren voor het andere.

Affiliate marketing is definitief doorgebroken en het zal wel blijven ook. Daarvoor zijn de voordelen gewoon te groot. Zorg dat u er iets van meeneemt. Besef echter wel dat ook geld verdienen met een affiliate program geen "wordt rijk in drie dagen" mogelijkheid is en dat het een taai proces is wat best de het nodige doorzettingsvermogen vraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten