woensdag 26 juni 2013

Html koppen

Het lezen van html: koppen

Koppen zijn belangrijk in uw tekst. Allereerst geven ze een snelle indruk waar uw tekst over gaat. Een niet te onderschatten voordeel in de internetwereld waar alles “snel” geacht wordt te gaan.
Iemand die uw tekst onder ogen krijgt en er snel doorheen leest kan uit de koppen al snel een indruk krijgen waar het allemaal om gaat.

Dat is dus de kant van de lezer. Maar er leest nog iets mee, namelijk de spider van Google en eventuele andere spiders van andere zoekmachines. En ook die spiders zijn zeer geinteresseertd in de koppen in uw tekst.

In uw website zijn de koppen te herkennen aan de htmltags waar ze tussen staan.
We kennen in Html 3 niveaus van koppen, namelijk H1,H2 en H3.

Dit geeft ook de volgorde van belangrijkheid aan.

Elke website behoort een <H1> kop te hebben met daarin uw voornaamste trefwoord waar u op gevonden wilt worden. Die kunt u terugvinden met de volgende codering (zie elders hoe u html moet lezen) <H1>Belangrijk trefwoord</H1>.

Maar er zijn ongetwijfeld meer begrippen van belang voor uw website. Deze begrippen gaan we opnemen in koppen van een lager niveau dus H2 en H3 koppen. Die zien er uit als <h2>Trefwoord</h2>
of
<h3>Nog een trefwoord</h3>

Omdat deze koppen zowel voor uw lezers als voor de spiders van groot belang zijn is het aan te bevelen de Html van uw website even te bekijken en te controleren of alles klopt. Zo niet, pas het aan of laat het even aanpassen. Het is de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten