woensdag 26 juni 2013

optimaliseren zoekresultaten

SEO ofwel optimaliseren zoekresultaten

optimaliseren zoekresultaten
Het optimaliseren van een website voor de zoekresultaten (vaak ook SEO genoemd wat weer een afkorting is van Search Engine Optimization) die zogenaamde zoekmachines produceren  is iets wat iedere eigenaar van een website regelmatig moet (laten) doen maar het probleem is echter dat deze vorm van zoekmachineoptimalisatie de nodige technische kennis vereist. En niet iedereen zit er op te wachten om even uitgebreid in een paar pagina’s met HTML code te duiken. En dat is beslist nodig als je het werk goed wenst te doen.

Uitbesteden van het optimaliseren van een website aan iemand met verstand van zaken is meestal de beste manier en de tijd die u over houdt kunt u gebruiken om buiten de pagina het één en ander aan optimalisatie te doen.

Het meest dankbare wat u voor uw website kunt doen is het verzamelen van zoveel mogelijk  backlinks. En dan bij voorkeur alleen richting uw site en dus geen reciproce links.
Want die zijn ook belangrijk voor de plaats die uw website bij bijvoorbeeld Google en Yahoo in gaan nemen.

Dus hoe meer links hoe beter maar hoe kom je er aan?

Dat is lastig, maar voor de meeste mensen is HTML gewoon lastiger. Laten we maar een paar punten pakken.

1. Schrijf kwalitatief goede artikelen of laat ze schrijven bijvoorbeeld bij Artikelboer (http://www.artikelboer.nl)
Iedereen is op internet op zoek naar informatie. En als u goede artikelen schrijft of laat schrijven dan zullen anderen die artikelen van u overnemen met uw link erin. En zie, daar zijn uw backlinks.
Heel belangrijk is een goede resourcebox, een gedeelte onderaan het artikel waar uw gegevens waar een lezer van het artikel meer informatie kan vinden. Overname van uw artikel mag alleen als dit samen gaat met de overname van de resourcebox.

2 Neem deel aan forums en discussiegroepen. Ga op zoek naar forums die bij de inhoud van uw website passen. En lever de leden van die forums kwalitatief goede informatie. Meestal is het toegestaan om uw website op te nemen. En daar hebt u een nieuwe backlink.
Belangrijk is om het allemaal een beetje logisch en simpel te houden. En het moet overtuigend genoeg zijn om mensen naar uw website te lokken. Zorg dat u weet hoe u een hyperlink (aanklikbare link) moet maken zodat men met één simpele klik uw site kan bereiken.
Een bijkomend voordeel van het intensief deelnemen aan een forum is dat u weet waar de belangstelling naar uitgaat en waar kennelijk nog onontgonnen gebieden zitten in de informatievoorziening. Daar kunt u dan natuurlijk uitstekend op inspelen.

3. Hou een weblog bij. Want blogs zijn de voornaamste wapens in de handen van Seo Experts.
Niet alleen zijn blogs gemakkelijk bij te werken, ze zijn ook erg geschikt voor een informele benadering. En veel lezers waarderen dat juist. Als bezoekers zelf kunnen bijdragen kan dit leiden tot een informele dialoog of discussie. En een weblog waar veel gebeurt is ideaal voor goede resultaten bij een zoekmachine. En zorg ervoor dat er regelmatig een link verschijnt richting uw website.

Net als bij alle andere vormen van zoekmachine optimalisatie is het vooral een kwestie van geduld, volhouden en absoluut consequent en consistent gedrag. Als u regelmatig artikelen produceert en een weblog bijhoudt dan is het vrij zeker dat uw website binnen niet al te lange tijd boven die van uw concurrentie uit gaat komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten