woensdag 26 juni 2013

submitsoftware

Het beperkte nut van submitsoftwareAls we links willen hebben voor onze websites dan is het aanbrengen daarvan ronduit een taai en enorm tijdvretend karwei.

Omdat natuurlijk velen dat ontdekt hebben is er op internet een groot aantal zogenaamde submitters ofwel submitsoftware te vinden. Een dergelijk submitter is een programma, al dan niet ondergebracht onder een website dat de naam van onze site samen met wat aanvullende informatie verstuurt naar de duizenden zoekmachines en linkslijsten (zogenaamde Directories) die internet rijk is.

Omdat deze kleine zoekmachines vaak gericht zijn op één specifiek onderwerp is het nut van een dergelijke submitter (of ook wel submitsoftware) uitermate beperkt.

Als er al een link geplaatst wordt staat deze op een plek die nauwelijks enige relatie heeft met het onderwerp waarmee wij op onze website mee bezig zijn. Dat maakt de kans op bezoekers via die link wel heel erg klein.

Ook blijken veel links slechts tijdelijk aangebracht te worden en moet de portemonnee getrokken worden als we dit willen verlengen.

Maar er schuilt nog een groter gevaar. De grote zoekmachines als Google en Yahoo hebben mogelijkheden voor het opgeven van een link, maar deze is vrijwel altijd beveiligd met een zogenaamde captcha, een vreemd gevormde tekst die u over moet nemen. Deze is aangebracht om te voorkomen dat submitsoftware een website opgeeft. Het is duidelijk dat men hier niet kapot van is anders werden dit soort maatregelen niet genomen.

Als u uw site te vaak op deze manier aanbiedt aan een zoekmachine is de kans heel groot dat deze uw site als SPAM zal gaan zien en dat we een tegengesteld effect krijgen dan wat we wilden bereiken. In plaats van een hogere vermelding worden we volledig verwijderd.

Kortom, we kunnen onze tijd en ons geld beter besteden aan het handmatig aan laten brengen van een aantal backlinks naar onze site in plaats van met hagel te schieten op de duizenden nauwelijks relevante zoekmachines op internet.

Andere submitsoftware


Ook bestaat er software waarmee we artikelen kunnen versturen naar een artikeldrectory of automatisch plaatsen van advertenties en dergelijke. Deze zogenaamde submitters kunnen u veel tijd besparen. Toch is het wel aan te raden om echt belangrijke plaatsingen ook hier met de hand te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten