woensdag 26 juni 2013

Wat kan er in een weblog

Wat kan er in een weblog

Veel mensen beginnen vol enthousiasme aan het bijhouden van een weblog. Logisch want het is leuk werk en bij de juiste aanpak kun je er ook nog veel profijt van hebben. Om na die snelle start al snel tot de ontdekking te komen dat het regelmatig produceren van geschikt materiaal voor dat weblog nog niet zo eenvoudig is als het soms lijkt. Hierondereen aantal suggesties voor zaken die u op zou kunnen nemen:
 1. Algemene artikelen over uw onderwerp.
  U bedenkt ze zelf of u laat zich door anderen inspireren. Ook zogenaamde PLR artikelen kunnen daar behulpzaam bij zijn.
  Hou altijd een notitieboekje bij de hand. Een idee voor een nieuw artikel zal op de vreemdste plaatsen en op de raarste momenten opduiken. En ze zijn weer weg voor u het in de gaten heb dus noteer uw idee zo snel mogelijk. Een paar trefwoorden zijn meestal al voldoende om uw idee weer boven water te halen.
 2. Reviews.
  Kijk eens naar producten rond uw onderwerp. Zijn er boeken over? Films? Websites? Maak er een review van een publiceer dat. Veel mensen lezen graag de mening over een product van iemand voordat ze zelf tot aankopen of bezoeken over gaan.
 3. Verslagen.
  Schrijf verslagen en beschouwingen over bijeenkomsten, openingen etc. Zijn er rond uw onderwerp bijeenkomsten? Worden er tentoonstellingen of exposities geopend? Of zijn er openbare vergaderingen? Bezoek ze en schrijf er over op uw weblog.
 4. Nieuwe ontwikkelingen.
  Zijn er bij uw onderwerp geregeld nieuwe ontwikkelingen? Houdt dan websites en vakliteratuur goed in de gaten. Het kan een prima brond zijn voor nieuw materiaal voor uw weblog.
 5. Interviews.
  Spreekt u veel mensen in uw branche? Ga eens bij ze langs met een stel leuke vragen en maak een verslag van het gesprek. Veel mensen vinden het leuk om naar hun ideeën over zaken gevraagd te worden en hebben er geen enkel probleem mee dat u het publiceert.
 6. Agenda.
  Zijn er rgelmatig gebeurtenissen rond uw onderwerp of worden er zaken georganiseerd? Houdt dan een agenda bij op uw weblog. Zorg wel voor actualiteit. Een aankondiging van iets dat drie maanden geleden geweest is werkt averechts. Schoon daarom regelmatig de agenda op.
 7. Tips.
  Niet elk artikel behoeft direct een lengte van een hele pagina te hebben. Loopt u tegen een leuke tip op? Leg hem vast. Verzamel er een aantal tot u er wel een artikel van kunt maken dat u dan iets noemt van "7 tips om ....".
 8. Terugblik
  Heeft u een gebeurtenis beschreven in het verleden? Misschien is het een idee om daar nog eens op terug te grijpen en de daadwerkelijk situatie nog eens te beschrijven. Evalueer de ideeën die er toen over waren. Klopten die achteraf gezien? Kan er iets geleerd worden van de ontwikkelingen? Of is het gewoon leuk om te zien wat er van geworden is.
 9. Anecdotes.
  Hoort u wel eens een leuk verhaal of anecdote die iets met uw onderwerp te maken heeft? Vraag of u ze mag publiceren, waarbij u er vanzelfsprekend wel voor zorgt dat de persoon niet te achterhalen valt om pijnlijke momenten te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten