maandag 22 juli 2013

ALT text

ALT text

De term ALT text komen we nog wel eens tegen in de wereld van de zoekmachineoptimalisatie. Een zoekmachine kan geen afbeeldingen interpreteren. Zeker als deze afbeelding voorzien is van een aanklikbare link is het wel van belang om te weten waar het op de afbeelding over gaat. En dan speelt de ALT text een grote rol omdat in de code van de website, de HTML, beschreven staat wat de afbeelding voorstelt.

En dit gebeurt via de zogenaamde ALT text of ALT tag, zoals deze ook wel genoemd wordt.

De ALT text bevat een beschrijving van de afbeelding die meestal weergegeven wordt als we met de muis over de afbeelding gaan.

Zoek eens na op uw website of de plaatjes wel van een geschikt ALT tag zijn voorzien. In het algemeen zult u in de html iets terugvinden als:

<IMG src="de-naam-van-de-afbeelding.jpg" Alt="dit is de alt tag met de beschrijving van de afbeelding">

Soms zijn ook andere "tags" als title, height, width en border opgenomen maar dat doet niets af aan de werking van de Alt Tag. Zorg er wel voor de ALT text die u gebruikt voldoende beschrijvende informatie bevat, zeker als het plaatje ook als aanklikbare link moet fungeren. Met name de robot van de zoekmachine (ook wel spider) die uw site doorzoekt moet er iets van kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten