dinsdag 16 juli 2013

Artikelmarketing. Welke stappen men vergeet bij het schrijven van goede artikelen 4

Artikelmarketing in vijf stappen

Welke stappen men vergeet bij het schrijven van goede artikelen 4

We hebben in de eerste drie delen van deze reeks over artikelmarketing gezien hoe we de aandacht van de lezer trekken en hoe we die aandacht vast gaan houden.

We hebben ook gezien dat het onderwerp zodanig moet zijn dat het een probleem van een lezer op kan lossen.

Maar het is niet de bedoeling dat het artikel zijn probleem volledig oplost! Want als u dat doet heeft de lezer natuurlijk geen neiging meer om naar uw website door te springen door op de link te klikken. En dat is uiteindelijk wel de bedoeling.

Dus schrijf een onderhoudend artikel, een artikel dat een aantal nuttige zaken voor de lezer bevat maar laat een aantal cruciale zaken achterwege zodat men geneigd is om die op uw website te gaan zoeken. Het is duidelijk dat men dat niet doet als uw artikel niet aan de eisen uit de eerste delen voldoet.

U kunt bijvoorbeeld een aantal tips geven om gewicht te verliezen maar de beste tips vindt men in uw nieuwsbrief, zo laat u uw lezers weten. Dat vergroot de kans dat ze zich daar op in zullen schrijven.

Tot slot is er nog één aspect waar we even goed naar moeten kijken en dat is de vindbaarheid voor zoekmachines. Want uw artikel mag nog zo goed zijn, het moet wel te vinden zijn. Dat aspect bekijken we in deel V.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten