maandag 15 juli 2013

Hoge Keyword Density kan tot keywordspamming leiden

Hoge Keyword Density kan tot keywordspamming leiden

Een begrip dat u beslist tegen gaat komen als u artikelen gaat schrijven is keyword density. Dit wil zeggen dat de trefwoorden en de zinnen met trefwoorden waarop u gevonden wilt worden toch een aantal keren in uw artikelen terug moeten komen.

Deze keyword density is een percentage. Als uw trefwoord één op honderd keer voorkomt dan is de keyword density 1/100 ofwel 1%. Volgens sommige (zelfverklaarde?) internetmarketinggoeroes moet niet minder dan 10 tot 15% van de tekst bestaan uit uw trefwoorden.

Doe dat niet. Want 2% dus twee keer uw trefwoord per honderd woorden is prima. De meeste zoekmachines zullen een hoger percentage ervaren als bewuste overdrijving of zogenaamde “keywordspamming”.

Het resultaat van deze keyword spamming is minimaal een verbanning naar pagina 2535 van de lijst met zoekresultaten en maximaal het uitsluiten van uw website door de zoekmachine nadat u zich er meermalen schuldig aan hebt gemaakt. En is uw website eenmaal uitgesloten dan zal het zeer lastig worden om deze weer gerehabiliteerd te krijgen.

Een ander probleem is dat het artikel er volkomen onleesbaar van wordt als uw trefwoord om de 6 to 10 woorden (daar praten we over bij een density van 15 of 10) in te tekst terugkomt. Als we er van uitgaan dat één van de belangrijkste redenen van het schrijven van artikelen is dat we een stuk autoriteit uit willen stralen dan zijn we met een dergelijk artikel vol trefwoorden natuurlijk niet goed bezig

Zorg altijd voor een artikel dat lekker leest en dat natuurlijk overkomt. Een dergelijk natuurlijk geschreven artikel doet het meestal op zich al goed in de resultaten. Zeker als het geschreven is door iemand met wat kennis van zaken die rekening houdt met voldoende trefwoorden zonder in de val van keywordspamming te vallen.

Mocht u die handigheid onvoldoende beheersen dan zijn er altijd mogelijkheden om uw artikelen te laten schrijven door personen die met alle belangrijke punten rekening houden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten