donderdag 12 september 2013

Aspecten van een goede artikelinhoud

Aspecten van een goede artikelinhoud

Het is niet mogelijk om een artikel zo maar vol te proppen met trefwoorden ten einde het artikel goed vindbaar te maken voor zoekmachines. De artikelen moeten vooral ook goed te lezen zijn. Ze moeten prettig lezen, goede informatie opleveren en mensen helpen om hun problemen op te lossen.

Natuurlijk moeten de spelling en de grammatica in orde zijn. Met een artikel vol met fouten bouwt niemand een goede reputatie op. Wilt u vertrouwen opbouwen met uw artikelen zorg dan dat deze er verzorgd uit zien. Elke goede tekstverwerker heeft wel een spellingchecker.

De meeste mensen reageren ook positief op afbeeldingen, feiten, grafieken en dergelijke. Probeer daarom altijd de informatie zo exact mogelijk te maken en met zoveel mogelijk feiten te onderbouwen. Let bij het gebruik van deze afbeeldingen op de rechten van de fotograaf en/of tekenaar. Gebruik alleen public domain materiaal of rechtenvrij materiaal zoals dat nogal eens op DVD etc wordt aangeboden.

Een goed geschreven en gelillustreerd artikel zal uw reputatie als kenner van het betreffende onderwerp zeker goed doen. Dat geeft uw lezers vertrouwen in u en uw producten. Wat er toe zal leiden dat ze sneller geneigd zijn om bij u te kopen. En daar is het tenslotte allemaal om begonnen, nietwaar?

En wat u natuurlijk nooit mag vergeten is om een link op te nemen naar uw website in de artikelen die u op een artikeldirectory neerzet. En dat geldt ook voor artikelen die in nieuwsbrieven of in tijdschriften een plek gaan vinden.

Er dient altijd een zogenaamde resource box te zijn met een korte beschrijving van uw site en deze dient altijd bij het artikel zelf te staan, Als het artikel de lezers bevalt kunnen ze vandaar direct naar uw site toe gaan.

Ook een dergelijke resourcebox dient aan de nodige eisen te voldoen. Daarover vindt u meer artikelen op deze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten