vrijdag 20 september 2013

Backlinks, belangrijk maar verwaarloosd

Backlinks, belangrijk maar verwaarloosd

Als u wilt dat uw website goed te vinden is via zoekmachines als bijvoorbeeld Google dan zult u ondermeer moeten investeren in een goede backlink strategie. Een Backlink is heel simpel een link van een andere website af naar die van u. Maar we houden in de internetwereld nu eenmaal van moeilijke termen.

Één van de factoren waarmee een zoekmachine als die van Google de waarde van uw website bepaalt is het aantal links naar uw website en de kwaliteit van de websites waar deze vanaf kwamen.Het bijhouden van het aantal websites dat naar uw site verwijst is voor een zoekmachine niet echt een probleem en het geeft een snelle beoordeling.

Ook kun je backlinks beschouwen als een soort stem op jouw website. Hoe meer stemmen (dus links) je hebt, hoe hoger je scoort bij de zoekmachines. En natuurlijk, hoe meer verwijzingen er naar jouw site te vinden zijn, hoe groter het aantal mensen dat via die links op jouw website terecht zal komen.

Een belangrijk aspect is ook, dat niet alleen het aantal links van belang is, maar ook waar deze vandaan komen. Er bestaan zogenaamde linkfarms, websites die alleen maar links bevatten naar andere websites. Vaak tegen betaling of middels een manier om advertenties te kunnen plaatsen. Het mag duidelijk zijn dat hier het middel erger is dan de kwaal en het is dan ook verstandig deze linkfarms op een flinke afstand te houden.

Het beste is om aansluiting te zoeken bij de beste sites in de branche waarin u werkzaam bent maar helaas is dat ook de moeilijkste groep om een voet tussen de deur te krijgen. Soms geven deze sites de mogelijkheid om een link op te nemen tegen betaling van een klein bedrag. Dit is te overwegen hoewel succes niet direct zichtbaar zal zijn.

Want het ontwikkelen van een goede collectie backlinks is een tijdrovende klus. En een klus die dus pas na enige tijd. En het is een klus die eigenlijk nooit stopt. Want steeds zullen sites van plaats wisselen in de resultaten van de zoekmachines en zult u in uw race naar de top steeds nieuwe sites moeten benaderen.

Een manier die veel gebruikt wordt is om niet alleen te opereren maar in een groep. Deze groep vormt een netwerk van onderling verbonden sites waarbij ingenieuze structuren (zogenaamde linkwheels) ontwikkeld zijn. Ook over deze linkwheels zal binnenkort een artikel op deze site verschijnen. Zeker als dit netwerk de nodige weblogs bevat die veel mogelijkheden bevatten om links op te nemen dan zal dit uiteindelijk succes hebben.

U kunt natuurlijk ook reacties opnemen in weblogs buiten het netwerk maar de kans dat de eigenaar dit voorziet en er voor zorgt dat de links naar uw website niet gevolgd kunnen worden, is heel groot..

In een ander artikel meer over deze belangrijke backlinks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten