dinsdag 10 september 2013

De heerlijkheden van Delicious.com

De heerlijkheden van Delicious.com

Een social bookmarking site met een flinke belangstelling is Delicious.com. De site is nog niet zo lang geleden overgenomen door Yahoo!. Alleen het feit dat Yahoo! een dergelijke site overneemt geeft al aan dat deze lekker loopt.

Het betreft hier bij Delicious letterlijk een bookmarking site. Iedereen kent wel de "favorieten" knop van zijn webbrowser, waaronder we een verwijzing naar voor ons belangrijke of interessante websites bewaren. Later kunnen we deze dan gemakkelijk terugvinden.

Het bookmarken onder Delicious werkt op dezelfde manier, met dat verschil dat de opgeslagen webadressen niet alleen persoonlijk meer zijn maar ook beschikbaar gesteld kunnen worden aan derden.

Het voordeel van vermelding op sites als Delicious is niet zozeer dat we er in principe verkeer vandaan gaan krijgen (het is natuurlijk altijd mogelijk) maar dat er altijd een verwijzing naar de eigen site (een backlink) wordt gelegd en dat is natuurlijk nooit weg. Hoe meer backlinks vanaf drukke sites, hoe beter het is en hoe hogeer uw site in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines vermeld zal worden.

Het is dus altijd sterk aan te raden een deliciousknop op uw website of weblog aan te brengen. Wilt u een account? Inschrijven is een fluitje van een cent en daarna kunt u gaan werken aan uw verzameling bookmarks, waar uw eigen sites natuurlijk niet ontbreken.

Zoals u kunt zien is ook deze pagina hieronder van een dergelijke Delicious knop voorzien. Misschien een leuke gelegenheid om het eens uit te proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten