dinsdag 10 september 2013

De voordelen van een affiliate marketeer

De voordelen van een affiliate marketeer

Affiliate marketing is één van de meest effectieve manieren om online te adverteren. En daarmee is het ook één van de simpelste manieren om geld met een website te maken. We hebben het over een overeenkomst (al dan niet via een tussenpersoon zoals Clickbank) tussen een verkoper van een product op internet en de eigenaar van een website. De website eigenaar neemt verwijzingen (teksten of advertenties) op naar de site van de verkoper en ontvangt een bedrag aan commissie indien er its wordt gekocht. Er wordt alleen betaald als het daadwerkelijk tot een verkoop is gekomen.

Affiliate marketing programma's wordt gezien als een win win situatie voor beide partijen. Beide partijen hebben er voordeel van. De verkoper krijgt er een veel grotere markt door waar hij weinig voor hoeft te doen en die hij met andere marketing waarschijnlijk met veel meer moeite had bereikt. In feite is er sprake van een soort aanbeveling of mond tot mond reclame en dat werkt altijd goed. Hoe meer affiliate marketing programma's een verkoper heeft hoe groter zijn markt wordt. De affiliates zijn eigenlijk een soort leger van verkopers.

En ook de affiliate heeft de voordelen van de win win situatie. Ook hij heeft de nodige voordelen. De meest zichtbare is de mogelijkheid om wat geld te verdienen. Ook een affiliate kan zich bij meerdere programma's aansluiten en meerdere producten gaan verkopen. Het deelnemen aan een programma is in het algemeen gratis en je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een product te vinden om als affiliate met commissie te verkopen.

Werken als affiliate marketeer is dan ook de ideale parttime baan uit huis vandaan. Er zijn weinig tot geen kosten aan verbonden. Het product is er, evenals de benodigde ondersteuning. Ervaring als verkoper is zeker niet noodzakelijk. De meeste affiliate programs hebben een goede ondersteuning. Ook leveren ze vaak het benodigde marketingmateriaal. De rol van affliate beperkt zich tot het zoeken van klanten voor de verkoper. Je hebt geen voorraden om aan te houden, geen moeilijke administratie, geen orders om bij te houden.

De enorme omvang van internet maakt het meestal niet al te moeilijk om mogelijke klanten te vinden. Er zijn verschillende manieren om je klanten te vinden, van heel vriendelijk tot behoorlijk agressief of indringend. Ook technieken als viral marketing worden vaak gebruikt. En blijkt een bepaald product niet worden wat de affiliate ervan verwachtte dan is het snel genoeg afgestoten. En een ander product is snel genoeg weer gevonden. Meestal is er geen sprake van echte contracten en verbintenissen die u vastketenen aan een slecht verkopend product.

Uiteindelijk gaat het toch om het bijverdienen van wat geld. Veel geld zelfs als je er flink wat tijd en fanatisme in steekt. Het is prima parttime te doen naast andere bezigheden zoals een baan. Zou het dan toch zo zijn dat affiliate marketing één van de gemakkelijkste manieren is om geld te verdienen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten