dinsdag 10 september 2013

Het aantrekkelijke van affiliate marketing

Het aantrekkelijke van affiliate marketing

Bedenk altijd dat het concept van affiliatemarketing een aantal voordelen biedt die je misschien over het hoofd zou zien. Het is zeker niet iets niets. Het concept is ontwikkeld in de beginjaren van internet dus in het begin van de jaren negentig. Het is eigenlijk het kloppende hart van de hele internetmarketing en online handel.

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat het zeer aantrekkelijk is omdat er geen risico voor beide partijen aanwezig is. Als u zich in affiliate marketing gaat verdiepen dan zult u dit feit al snel ontdekken. U ontvangt commissie bij verkoop van een product. Deze verkoop maakt u mogelijk via allerlei technieken zoals artikelmarketing, blogging, Pay per click adverteren en noem maar op. Op de serie websites van Effective@web is heel veel informatie over deze onderwerpen terug te vinden. De verkoper profiteert van de aandacht voor zijn product en de mogelijke orders die daaruit voortkomen.

Maar we moeten ook altijd voorzichtig blijven. Want ook hier vinden we mensen die misbruik van de mogelijkheden maken door het verspreiden van vervelende zaken als bijvoorbeeld adware en andere virusachtige zaken. Ook is het lang niet altijd zeker dat u uw geld zult zien. Maar dit nadeel staat duidelijk in de schaduw van de vele voordelen die er aan affiliate marketing verbonden zijn.

Een ander groot voordeel zijn de lage kosten om te starten. Sterker nog, vaak zullen er niet eens kosten zijn. Een simpele website of een gratis weblog doen al heel veel voor u. U zet er een banner op of een advertentie van het product dat u promoten wilt. En waar u tzt een commissie van wilt vangen bij verkoop.

Trek altijd goed na wat de voorwaarden zijn. Deze zijn meestal niet erg schokkend. Maar lees ze wel even door of er niet iets geks in staat. Let altijd op of u zich niet op de één of andere manier bindt. Affiliate marketing is leuk en kan een aardige cent opleveren. Maar houd het wel leuk door u goed voor te bereiden.

EfiliaaL en affiliate marketing
In de tweede helft van 2016 komt het eFiliaaL project in de lucht dat een verbluffende sprong voorwaarts betekent in de wereld van de marketing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten