dinsdag 10 september 2013

In drie stappen starten met affiliate marketing

In drie stappen starten met affiliate marketing

Affiliate marketing is de situatie dat de affiliate een advertentie of andere link plaatst op zijn website naar de site van een verkoper. Wordt de koop gesloten dan ontvangt de plaatser van de advertentie een commissie.

Affiliate marketing is gunstig voor beide partijen. De verkoper krijgt en veel grotere markt die hij anders misschien moeilijk zou bereiken terwijl de affiliate er een geldelijke vergoeding voor op kan strijken.

Hoe betrouwbaarder de affiliates zijn die de verkoper vindt, hoe meer omzet hij mag verwachten. En als hij gebruik maakt van affiliates behoeft hij ook minder tijd in zijn marketing te steken. En het voordeel van een grotere markt is, dat deze ook sneller groeit, louter door de mond tot mond reclame.

Als er een drempel in de provisie overschreden is ontvangt de affiliate zijn betalingen. In het algemeen hoef je voor een lidmaatschap niets te betalen. Dat is ook een voordeel van affiliate marketing: De opstartkosten zijn bijzonder laag.

Als u overweegt om affiliate marketeer te worden om geld te gaan verdienen op internet dan volgend hieronder drie belangrijke stappen die u dient te nemen voordat u kunt starten met uw affiliate marketing campage.

1. Het eerste wat u moet doen is een onderwerp uitzoeken dat u fascineert en waar u enthousiast over bent. Dat straalt u uit, ook in uw advertenties en andere vormen van marketing. Het voordeel van iets waar u al vertrouwd mee bent is dat u er gemakkelijk over schrijft en het gemakkelijk uitlegt aan anderen. Het opbouwen van de status van autoriteit, noodzakelijk om mensen zover te krijgen dat ze bij u gaan kopen, gaat dan ook een stuk gemakkelijker. En blijf u ontwikkelen op dat vakgebied, zorg dat u er alles van weet, ook de laatste nieuwtjes.

2. Het tweede punt dat u moet regelen is een verkoper met een geschikt affiliate programma. Belangrijk is de assistentie die u krijgt en hulp bij het aankleden van uw website met afbeeldingen, banners, advertenties, grafieken, ondersteunende artikelen en dergelijke. Mogelijk zijn er meer kandidaten. Dat geeft u meer mogelijkheden. Maak liever aparte pagina's of nog liever aparte weblogs per verkoper om verwarring bij uw bezoekers te voorkopen. Een verwarde verkoper is heel snel weer verdwenen.

3. Het derde wat u moet weten is hoe u verkeer naar uw website gaat trekken. Een moet een aantal mogelijkheden beheersen zodat u tot een totaalstrategie kunt komen. Als u geen bezoekers krijgt dan zult u ook niet veel omzet maken.

Natuurlijk hoeft u geen individuele verkopers te zoeken maar kunt u ook gebruik maken van de vele programma's die hiervoor bestaan. Denk aan iets als Clickbank. Hiernaast vindt u hoe u daarbij in kunt schrijven. Een dergelijke stap neemt u veel werk uit handen,

In het algemeen wordt affiliate marketing gezien als een manier om geld te verdienen met minimale inspanning en als u het goed doet is dat beslist nog waar ook. Maar de promotie van een product is een verhaal apart. Lees de artikelen op deze site en de zusterwebsites van Effective@web en u leert een heleboel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten