donderdag 19 september 2013

Inspiratie voor uw weblog opdoen.Het schrijven van een weblog kan een leuke bezigheid zijn en veel mensen beginnen er vol enthousiasme aan. Om dan al snel tot de ontdekking te komen dat het regelmatig produceren van geschikt materiaal voor dat weblog nog niet zo eenvoudig is als het soms lijkt. Hierbij een aantal suggesties voor zaken die u op zou kunnen nemen:

1. Algemene artikelen over uw onderwerp. U bedenkt deze artikelen zelf of u laat zich door anderen inspireren. Ook zogenaamde PLR artikelen kunnen daar behulpzaam bij zijn. Hou als regelmatige blogger altijd een notitieboekje bij de hand. Een idee voor een nieuw artikel zal op de vreemdste plaatsen en op de raarste momenten opduiken. En ze zijn weer weg voor u het in de gaten heb dus noteer alles zo snel mogelijk. Een paar trefwoorden zijn meestal al voldoende om uw idee later weer boven water te kunnen halen. En over trefwoorden gesproken, zorg dat uw artikel ze voldoende (maar zeker niet overdreven) bevat zodat ook de zoekmachines ermee uit de voeten kunnen.

2. Interviews. Kent u veel mensen in uw branche? Ga eens bij ze langs en maak een verslag van het gesprek. Veel mensen vinden het leuk om naar hun ideeën over zaken gevraagd te worden en hebben er geen enkel probleem mee dat u het publiceert.

3. Reviews. Kijk eens naar producten rond uw onderwerp. Zijn er boeken over? Films? Websites? Maak er een review van een publiceer dat. Veel mensen lezen graag de mening over een product van iemand voordat ze zelf tot aankopen of bezoeken over gaan.

4. Tips. Niet elk artikel behoeft direct de volle lengte te hebben. Loopt u tegen een leuke tip op? Leg hem vast. Verzamel er desnoods een aantal tot u er wel een volledig artikel van kunt maken dat u dan iets noemt van "7 tips om ....".

5. Agenda. Zijn er veel gebeurtenissen rond uw onderwerp? Houdt dan een agenda bij. Zorg wel voor actualiteit. Een aankondiging van iets dat drie maanden geleden geweest is werkt averechts.

6. Verslagen. Schrijf verslagen en beschouwingen over bijeenkomsten, openingen etc. Zijn er rond uw onderwerp bijeenkomsten? Worden er tentoonstellingen of exposities geopend? Of zijn er openbare vergaderingen? Bezoek ze en schrijf er over op uw weblog.

7. Anecdotes. Hoort u leuke verhalen of anecdotes die iets met uw onderwerp te maken hebben? Vraag of u ze mag publiceren, waarbij u er voor zorgt dat de persoon niet te achterhalen valt om pijnlijke momenten te voorkomen.

8. Nieuwe ontwikkelingen. Zijn er bij uw onderwerp nieuwe ontwikkelingen? Houdt websites en vakliteratuur daarom goed in de gaten, er kan veel inspiratie voor nieuw materiaal voor uw weblog uit voortkomen.

9. Terugblik Heeft u een gebeurtenis beschreven in het verleden? Misschien is het een idee om daar nog eens op terug te grijpen en de daadwerkelijk situatie nog eens te beschrijven. Evalueer de ideeën die er toen over waren. Klopten die? Kan er iets geleerd worden? Of is het gewoon leuk om te zien wat er van geworden is?

Hopelijk dragen deze tips bij om u weer aan het webloggen. Te krijgen. Als gezegd, het is leuk en voor bedrijven van onschatbare waarde voor het opbouwen van een relatiebestand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten