donderdag 19 september 2013

Kies uw domeinnaam met zorg

Kies uw domeinnaam met zorg

De naam van uw website, de domeinnaam is van groot belang maar is tegenwoordig niet echt eenvoudig meer zelf te bepalen. Er zijn miljoenen sites en dus uitgegeven domeinnamen. Alles lijkt soms al weg te zijn. Veel sites hebben ook meerdere namen, gericht op verschillende doelgroepen.

Het is daarnaast mogelijk om extra namen in gebruik te nemen. Voor rond een tientje heeft uw website een alternatieve naam. Vooral voor het verbeteren van de vindbaarheid is dit niet verkeerd.

Veel bedrijven nemen de bedrijfsnaam of de naam van de eigenaar als webadres. Nu zal “www,jansenenzoon.nl” voor de directe omgeving van Jansen best wel de herkenning geven dat het hier om aannemersbedrijf Jansen gaat die zijn zoon in het bedrijf heeft gehaald.

Maar wat zal een internet zoekmachine van deze naam vinden? Waarschijnlijk helemaal niets. Als de site al opgenomen wordt zal hij zonder verdere maatregelen eindigen op plaats 34132 in de zoekresultaten en dus nooit door iemand gezien worden.

Want stel nu eens dat iemand een aannemer zoekt in Leiden. Wat zal hij dan waarschijnlijk in gaan tikken:
  • Aannemer, Leiden
  • Nieuw kozijn, leiden
  • Dakkapel vernieuwen
  • Etc…
Tenzij hij al weet dat Jansen aannemer is, in Leiden woont en dit soort klusjes doet, maar dan is het opzoeken van Jansen ook geen erg voor de hand liggende actie meer.

Kortom, het is sterk aan te bevelen om een aantal zaken extra in de domeinnaam op te nemen. Dat het daarnaast vaak een stuk simpeler wordt om nog een bruikbare te vinden is alleen maar meegenomen.

Zal iemand gaan zoeken op het feit dat Jansen ook nog een zoon in het bedrijf heeft? Nee, waarschijnlijk niet. Dus dat kan er rustig uit.

Namen die wel in aanmerking komen als Jansen vindbaar wil zijn worden dan bijvoorbeeld:

www.aannemer-jansen-leiden.nl

www.nieuwe-dakkapel-leiden.nl

www.kozijnen-leiden.nl

Dit soort namen leidt snel naar aannemer Jansen en zoon, hoewel ze helemaal niet genoemd worden. Bedenk dus altijd waar uw klanten op gaan zoeken. Uw bedrijfsnaam, hoe mooi misschien ook, zal dat in het algemeen niet zijn. Mocht er een aannemer Jansen in Leiden bestaan…De naam is puur toevallig gekozen.

Probeer uw domeinnaam altijd zo simpel mogelijk te houden. Hoe beter deze te onthouden is, des te gemakkelijker voor uw klanten. Er moet bij voorkeur een relatie met de werkzaamheden van uw bedrijf zijn. Durf ook gewoon uw eigen naam te gebruiken. Dat zorgt voor een vorm van geloofwaardigheid. U verschuilt u niet achter wat voor kunstmatige bedrijfsnaam dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten