dinsdag 3 september 2013

Tien verkoopformules voor internetsites

Tien verkoopformules voor internetsitesÉén van de eerste verkoopformules is de verkoop uw producten op uw website tegen een groothandelsprijs. U kunt de producten daarbij zoweel individueel als in grotere hoeveelheden verkopen

Zet joint ventures op met andere internetbedrijven om uw product aan nieuwe klanten te verkopen. Zij kunnen het product tegen een speciale prijs en met commissie voor henzelf verkopen. Joint ventures behoren tot de beste verkoopformules van het internet

Maak het voor andere websites mogelijk om uw product met commissie te verkopen. Ze krijgen een percentage en sturen de order naar u door om deze verder af te handelen. In het Engels spreken we van een affiliate systeem en ook affiliate marketing is in elk boek over verkoopformules terug te vinden.

Er zijn verschillende verkoopformules waar een vorm van een commissie-programma in voorkomt. U kunt de deelnemers betalen voor het verkopen van het product of alleen voor het doorklikken van hun website naar de uwe.

Verkoop mensen de rechten om uw product te reproduceren. U krijgt daarbij een percentage van elke verkoop die ze maken.

Zet een cross promotion op met een andere webbedrijf. Maak het voor hen mogelijk om uw product te verkopen als een backend product aan hun bestaande klantenkring.

Verkoop uw product in een package deal met andere web bedrijfjes. U kunt allebei advertenties voor het product plaatsen en de opbrengsten verdelen.

Verhuur uw producten voor een bepaalde periode in plaats van het te verkopen, al dan niet met het recht het product te behouden na afloop van die huurperiode.

Maak het voor mensen mogelijk om op uw producten in te schrijven. Dat werkt het beste met informatieproducten, diensten en lidmaatschappen.

Verhuur uw producten voor een bepaalde periode in plaats van deze te verkopen, al dan niet met het recht het product te behouden na afloop van die periode. Het wordt dan een soort leaseconstructie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten