dinsdag 10 september 2013

Traffic tip - Houd een rankingadministratie bij

Houd een rankingadministratie bij

Het is een goed idee om een rankingadministratie bij te houden van uw webverkeer en de plaats waar u in de zoekresultaten staat voor een bepaald trefwoord.

 Overigens regelen veel analyseprogramma's dit zelf al voor u. Maar het is belangrijk om trends te kunnen herkennen en dan is een rankingadministratie onontbeerlijk.

 Ook plotselinge veranderingen in de plaats in de resultaten worden zo goed zichtbaar en vragen zeker even om enige aandacht.

 Overigens hoeft een forse sprong in de resultaten niet te wijzen op het feit dat u zelf iets helemaal fout of juist erg goed hebt gedaan want de rekentechnieken waarmee uw plaats in de resultaten wordt berekend willen ook nog wel eens van het ene op het andere moment gewijzigd worden wat hele forse sprongen tot gevolg kan hebben.

Een hoge ranking is niet doorslaggevend

Sommige mensen zweren bij de ranking in de zoekmachines en zijn flink van slag als die plotseling fors terugvalt. Natuurlijk is uw ranking belangrijk maar zeker niet doorslaggevend. En zeker niet ten koste van alles en heel veel geld want de kans dat u door een plotseling veranderend algoritme van de zoekmachine van de ene dag naar de andere naar pagina 3254 van de resultaten verdwijnt is behoorlijk groot. En u doet er op dat moment weinig tot niets tegen. Hoe minder u gebruik maakt van trucjes om de ranking te beïnvloeden, hoe stabieler het geheel zal blijken te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten