dinsdag 10 september 2013

Traffic tip - Voorkom het gebruik van redirect pages

Traffic tip - Voorkom het gebruik van redirect pages

Als u een zogenaamde redirectpagina benadert zal deze direct of na enkele seconden automatisch doorspringen naar een nieuwe pagina.

Het is echter maar de vraag of een zoekmachine deze sprong ook kan maken. Er zijn vrij exotische mogelijkheden om een dergelijke redirect technisch te realiseren en de kans is dan behoorlijk groot dat de sprong naar een nieuwe pagina door de zoekmachinerobot (spider)  niet gaat lukken. Dus probeer het gebruik van deze "redirect pages" zoveel mogelijk te voorkomen.


Haal hier uwXML sitemap ten behoeve van redirect pages

Redirect pages worden bijvoorbeeld gebruikt bij webpagina's die vervangen zijn door nieuwe en bij pagina's waarop tellers zijn opgenomen, affiliate adressen en dergelijke.

Zorg er dan altijd voor dat de uiteindelijke pagina gemakkelijk te vinden is. Gebruik desnoods ook hier weer een extra sitemap zodat een zoekrobot uw pagina kan vinden.

Zie op www.xml-sitemaps.com een voorbeeld van een goed werkende sitemap generator, zowel een gratis uitvoering,  als een betaalde die grotere sites aan kan. Het gebruik van dit soort software kan u in elk geval veel geld besparen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten