dinsdag 10 september 2013

Traffic tip - Voorkom het herhalen van trefwoorden

Traffic tip - Voorkom het herhalen van trefwoorden

Traffic tip - Voorkom het herhalen van trefwoorden.

Voorkom met name het herhalen van trefwoorden in de Title,  Keywords en Description metatag.

Het herhalen van trefwoorden biedt u geen enkel voordeel maar zorgt er wel voor dat uw website mogelijk strafpunten krijgt van de zoekmachine. ofwel een zogenaamde penalty.

Dat het keyword van belang is weet de zoekmachine met de eerste keer ook al en zoekrobots zijn vrij nuchter in dat soort dingen: Als het trefwoord nog eens herhaald wordt wordt dat alleen als overbodig of zelfs schadelijk gezien.

Deze zoekmachines zien dat namelijk als zogenaamde  keywordstuffing of keywordspamming.

Twee verschijnselen waar zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing een enorme hekel aan hebben.

En ruzie krijgen met deze belangrijke bezorgers van webverkeer is wel het laatste wat we willen, nietwaar?

Een betere aanpak is daarom om eens een zogenaamde thesaurus te raadplegen, een woordenboek dat ook varianten, synoniemen en dergelijke van uw trefwoord weet te produceren. De kans is groot dat er alternatieven bij zitten die u naast uw gewone keyword kunt gebruiken.

Het kan ook geen kwaad om voor uzelf een lijst met belangrijke trefwoorden aan te leggen want u zult zien dat uw fantasie tekort schiet op het moment dat u ze nu juist dringend nodig hebt.

Ook zoekmachines nemen tegenwoordig synoniemen mee bij de beoordeling van uw website. Waar vroeger zaken als keyworddensity een rol speelden, speelt nu ook mee of er naar de omgeving is gekeken. Bijvoorbeeld door synoniemen van uw trefwoord te gebruiken.

Kortom, het goede gebruik van het juiste trefwoord is vaak lastiger dan je op het eerste gezicht zou denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten