donderdag 19 september 2013

Veel gemaakte fouten met Twitter

Veel gemaakte fouten met Twitter

Twitter is een opwindende en zeer profijtelijk social network site. Miljoenen mensen over de gehele wereld gebruiken Twitter . En dat gaar over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is een soort site voor mensen die nooit kunnen stoppen met praten en zo maar verder gaan als er niemand in de buurt is. Maar er zijn een paar vaak gemaakte fouten die veel mensen op twitter maken. Voordat u aan de gang gaat met het verzenden van tweets is het goed hier naar te kijken en ervan te leren.

De eerste fout: Het plaatje op de avatar is niet van uzelf. Veel nieuwe gebruikers maken geen gebruik van een echte foto maar gebruiken een tekenfilm figuurtje, het logo van een bedrijf of een foto van een huisdier. Hoewel dat vaak heel schattige plaatjes zijn geven de meeste twittergebruikers de voorkeur aan een foto. Het geeft de mensen het gevoel dat ze inderdaad met een echt iemand van doen hebben. En dat u voldoende zelfvertrouwen hebt om voor de dag te komen. Zoek vooral een foto waar u vriendelijk op lacht. Een glimlach maakt de dag van de lezer ook weer wat vrolijker.

Een volgende fout is het geautomatiseerd versturen van direct messages. Deze zijn meestal onpersoonlijk en dwingerig. Het versturen van dit soort berichten zal u followers gaan kosten. Een ander hulpmiddel voor het versturen van automatische berichten naar uw followers is "Tweetlater". Een automatisch mailtje met bedankt dat u mij gaat volgen is vaak nog net acceptabel maar meer moet het niet gaan worden.

Heeft u nog geen followers? Als u followers wilt hebben, dat zult u mensen moeten volgen of u moet tenminste een interessante profielpagina maken. De beste manier om volgers te krijgen is door het regelmatig posten van nieuwe berichten. Ook berichten die de aandacht trekken door een originele benadering van een actueel thema met een veelgevraagde hashtag kunnen u followers opleveren omdat men wil weten wat u nog meer te melden heeft.

De 140 tekens moet genoeg zijn om iets mee te delen, te vragen of ergens informatie over te geven. Tweets kunnen een prima start zijn voor een conversatie. En u kunt retweets geven van de commentaren van anderen of antwoorden op hun berichten. Probeer daarbij wel minimaal eens per dag iets zinnigs van u te laten horen.

Probeer het aantal mensen dat u volgt en uw followers in balans te houden. Het is niet goed om honderden mensen te volgen met slechts een paar followers. Zorg dat degenen die u volgt ook u gaan volgen en omgekeerd geldt dat ook voor degenen die u volgen. Tenzij u een echte beroemdheid bent met duizenden followes maar daar gaan we maar even niet van uit. Maar dit is wel de beste manier om vrienden te maken op Twitter.

Gebruik tools als "Tweetdeck" zodat u niet altijd met Twitter online hoeft te zijn. Tweetdeck maakt het ook mogelijk om uw followers in groepen onder te verdelen met elk een eigen weergave. Nu kunt u hen simpel volgen, zeker als ze berichten en antwoorden sturen.

Als u alleen maar reclame over uw bedrijf stuurt dan zullen uw followers afhaken en een "unfollow" doen. Niemand houdt van mensen die alleen maar over zaken praten en hoe goed ze daarbij zijn. Vergeet niet dat Twitter bedoeld is als een sociaal netwerk.

U moet leren hoe communciatie werkt en zorgen voor goede relaties voordat u begint met iedereen met promotie te bestoken. Want zelfs met een geweldige lijst met klanten als followers is het niet goed om hen constant met promoties te benaderen. Het mag wel een keer maar met mate. Geld maken met Twitter is leuk, maar met teveel zakelijke berichten schieten we ons doel voorbij.

Dit zijn fouten die zowel door beginnende als gevorderde twitteraars worden gemaakt. Hou er rekening mee en zorg dat u dezelfde fouten niet maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten