dinsdag 10 september 2013

Vier manieren om uw squidoo lens te promoten

Vier manieren om uw squidoo lens te promoten

We hebben het op dit blog al vaker gehad over de mogelijkheden van squidoo. Maar net als een website of weblog heeft een squidoo lens promotie nodig. Doet u niets dan gaat uw squidoo lens ten onder en heeft u er niets aan. Squidoo groeit nog steeds snel. Het wordt daardoor automatisch steeds lastiger om nog gevonden te worden. Daarom een paar tips om uw squidoo lens te promoten en daarmee indirect uw internet business.

1. Schrijf artikelen met voor een article directory.Zoek uit in artticle directories waar men naar zoekt en probeer dat middels een squidoo lens op te vullen. Schrijf zelf een sdquidoo lens en zorg dat de mensen deze via uw artikelen kunnen vinden. Zorg ervoor dat niet alleen het onderwerp maar ook de gebruikte trefwoorden een beetje overeenkomen maar ga beslist geen tekst van de ene naar de andere omgeving zitten kopiƫren. Als klanten door hebben dat het ene artikel domweg een kopie is van het ander dan zijn ze niet alleen zo vertrokken maar dat geldt ook voor hun vertrouwen dat u zo moeizaam aan het opbouwen was.

2. Ping uw Squidoo lensEr bestaan vele hulpmiddelen om een lens te "pingen". Net zoals u dat kunt doen met weblogs en websites. De meeste pingservices zijn gratis. Meestal moet u de URL van uw lens ergens online intoetsen, soms met een extra titel en een categorie waarin het artikel valt. Google vertelt u meer als u even op een pingservice zoekt.

3. Zorg voor social bookmarks voor uw lensBekende mogelijkhede om een site te "bookmarken" zodat iedereen deze vinden kan zijn Digg, StumbleUpon en Delicious. Deze geven mensen de kans uw spullen te lezen en van een waardering te voorzien. Zorg er dus altijd voor dat u echte kwaliteit online zet.

4. Gebruik mond tot mond reclameVertel iedereen dat u gebruik maakt van squidoo en hoe ze uw bijdragen kunnen vinden. Vertel dat op de social media als Facebook, Hyves en Twitter waar u lid van bent. Zoek er eens wat rond omdat veel mensen in hun profiel opgenomen hebben waar ze interesse in hebben. Als men interesse in uw onderwerp heeft zal men ook eerder openstaan voor uw boodschap.

Overdrijf het echter niet. Overdrijving lijdt tot irritatie en daarmee tot blokkering van uw account. Uw squidoo lens wordt verwijderd waardoor deze mogelijke klanten u dan helemaal niet meer kunnen bereiken.

Kortom, ga niet achteroverzitten terwijl u er van uit gaat dat alles wel vanzelf zal gaan. Dat zal het namelijk niet doen. Zoek naar mogelijkheden zoals hier aangegeven om uw squidoo lens te promoten. Meer promotie betekent ook daar een betere positie. Een het betekent webverkeer. Datgene waar het tenslotte allemaal voor bedoeld is.

O Ja, en wat heeft een inktvis met webverkeer te maken? Heel simpel. Squidoo heeft een inktvis als logo. Waarom? Geen idee. Mogelijk omdat een squid in het Engels een inktvis is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten