donderdag 19 september 2013

Vijf voordelen van Feeds

Vijf voordelen van Feeds


Wat is een "feed"? Een feed is een manier om content te verspreiden en te delen met anderen. Bijvoorbeeld artikelen en posts op uw weblog. U stelt dan een speciale code ter beschikking waarmee anderen uw teksten kunnen lezen. Men spreekt in vaktaal van contentsyndication

Er bestaan verschillende vormen. Bekend onder namen als XML, RSS, Atom en dergelijke maar ze lijken enorm op elkaar en gebruiken dezelfde techniek, namelijk XML

Feeds worden wel gezien als een aanpak waarbij iedereen wint. De schrijver van de teksten krijgt er een groter publiek voor, de lezer leert dingen die hij nog niet wist en verkopers kunnen er steeds nieuwe content voor hun websites mee krijgen,

Het opnemen van feeds heeft zeker in de online verkoop een groot aantal voordelen.

Iemand krijgt ze alleen te zien als hij zich er op abonneert dus we hebben geen gezeur met Spam, opt-in constructies en dergelijke. Een lezer kan zich erop inschrijven en weer uitschrijven wanneer hij maar wil.

De levering is direct dus niet via allerlei postbussen met filters die uw bericht mogelijk onbedoeld verwijderen.

Ze leveren gratis content. En u weet, de beste manier om uw website te promoten is met het leveren van goede content. Als u uw lezers van interessant materiaal voorziet is de kans dat ze weer eens terugkeren des te groter.

Het gebruik van feeds voorkomt ook dat u zich in allerlei zaken moet gaan verdiepen die anderen allang voor u gedaan hebben. U plaatst hun feeds op uw website of weblog en u bent al een heel eind verder.

En omdat de feeds steeds bijgewerkt worden hebben uw lezers ook daarmee een reden om nog eens terug te komen.

Ze kunnen uw plaats in de resultaten van de zoekmachines verbeteren. Vroeger konden zoekmachines geen feeds lezen maar inmiddels is er de technologie waarmee dit wel mogelijk is.

Zoekmachines zijn gek op nieuw en gewijzigd materiaal dus wat dat betreft zijn deze feeds ideaal. Niet alleen is er sprake van relevante content, het wijzigt ook nog geregeld, dus wat willen we nog meer.

Feeds kunnen een prima alternatief vormen voor banners. Zeker bij affiliate programs kunnen feeds heel interessant zijn.

Feeds vergroten het verkeer naar uw site. want alles wat u schrift wordt samengevat in een feed doorgegeven en hopenlijk gelezen. Want als een andere site hem opneemt dan is dat gratis adverteren voor u. Het levert u bezoekers op die u op een andere manier niet had gezien.

Soms is het mogelijk om feeds te gebruiken om automatisch zaken in Twitter, facebook en dergelijke te zetten of om automatisch emails te sturen als er iets op uw feeds veranderd is. Ook dat is een zeer interessante manier om verkeer naar uw website of weblog te krijgen.

Er zijn feeds over allerlei onderwerpen te vinden. Een gewone zoekmachine als Google vindt er al een hoop maar er bestaan ook speciale websites met adressen van feeds.

In elk geval zijn feeds dusdanig interessant dat u zeker naar de mogelijkheden voor uw websites moet kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten