dinsdag 10 september 2013

Wat is squidoo

Wat is squidoo

Bent u de inktvis (weer eens iets anders dan een twittervogeltje) van Squidoo.com al eens tegengekomen? Dan heeft u zich net als vele anderen ongetwijfeld afgevraagd wat dat Squidoo nu eigenlijk voor iets is.

Het idee erachter is simpel. U schrijft een verhaal/artikel en opent een zogenaamde squidoo lens. Een rare term voor een webpagina. Hierop zet u uw artikel. Klaar. Vergelijk het maar met bijvoorbeeld Mini Internet wat er wel wat op lijkt maar dat zich vooral richt op kortlopende projecten zoals bijvoorbeeld openingen, workshops, exposities en dergelijke.

Anderen kunnen nu stemmen op uw artikel waardoor het punten verzamelt en dus relatief beter scoort ten opzichte van artikelen met hetzelfde onderwerp. Squidoor beschikt over verschillende indelingen en zoekmogelijkheden.

Als u weinig te publiceren hebt is Squidoo dus een alternatief voor een eigen website of weblog. Maar zoals alles op internet is aangetast door commercie en spammers is dat ook bij Squidoo het geval. Want in het artikel kunt u backlinks opnemen naar uw eigen websites. Iets waar dus ook weer op een enorme manier misbruik van werd gemaakt.

Een probleem bij Squidoo is verder dat het vrijwel volledig is gericht op de Engelstalige markt. U zult er dus heel weinig Nederlandstalig materiaal aantreffen. Werkt u wereldwijd dan is dat natuurlijk geen enkel probleem en is het aan te raden om een aantal squidoolenzen te maken en op die manier backlinks voor uw artikelen te realiseren. Iets wat voor Nederlandstalige artikelen ook nog wel lukt, maar dan wordt dat wel het enige doel omdat niet veel mensen ze verder nog zullen lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten