donderdag 19 september 2013

Wordt een betere Tweeter

Wordt een betere Tweeter

Veel tweeters zijn op zoek naar de manier om betere en meer gewaardeerde tweets te verzenden maar hoe doe je dat?

Een eerste punt het het onder de knie krijgen van het Retweet principe. Hierbij stuurt u belangrijke en interessante berichten door naar uw followers. Waarschijnlijk doen veel van hen hetzelfde. Een bezwaar hiervan is wel dat u zelf geen originele content produceert, dus dat dient u ernaast wel te doen. Hoe het werkt? Kopieer het originele bericht, en zet er RT voor met de naam van de oorspronkelijke maker.

Er wordt veel verstuurd wat niemand interesseert. Wie kan het wat schelen wat u vanavond gaat eten en wat u gisteravond gedaan heeft. Misschien een paar naaste familieleden maar de rest van de Twitter-wereld? Waarschijnlijk niet. Tweets moeten informatief zijn en geen onzin bevatten. Men zal zien dat u het medium zinvol gebruikt en rekening houdt met de ontvangers. En a;s u uw tweets op één persoon richt, zorg er dan voor dat dit voor iedereen duidelijk is door de tweet duidelijk te adresseren.

Stuur ook regelmatig een antwoord. In feite is het mogelijk om een groepsgesprek te voeren via Twitter. Stelt u prijs op een dergelijke manier van communicatie dan is Twitter ideaal voor u. Iedereen vindt het leuk dat er naar hem geluisterd wordt en door te antwoorden geeft u aan dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. De kans dat men op hn beurt u weer gaat volgen is groter als duidelijk is dat u inderdaad iets met uw ontvangen tweets doet.

Wees actief. Als u goede artikelen of behulpzame informatie vindt, geef dit dan door. Zorg voor een tweet met het webadres. Wellicht maakt er iemand een retweet van. En omdat u een zeker naam opbouwt kan dit ook zinvol zijn voor het opdoen van zakelijke contacten en mogelijke klanten.

Bedenk ook dat u niet altijd iets hoeft te melden. Probeer voorzichtig te zijn bij automatische berichten en updates omdat u wellicht anderen teveel bestookt met nutteloze informatie. Maak ook goed gebruik van hastags, de trefwoorden die voorafgegaan worden door een #. Deze worden in de praktijk veel gebruikt voor het zoeken naar informatie.

Maak gebruik van een hulpmiddel als Twitpic (http://twitpic.com/) om foto's en andere afbeeldingen naar uw profielpagina te sturen. Wees ook daar selectief in het gebruik. Want foto's vertellen veel over uzelf. Dat kan positief en negatief zijn. In elk geval kunnen followers er veel informatie uithalen. Volgens experts zelfs meer dan uit de tweets die u verstuurt.

Deze tips kunnen u al een stukje verder brengen om een betere tweeter te worden. Er waarom niet? U heeft niets te verliezen. U vindt het niet leuk als uw tijd verspild wordt. Dus verspil ook de tijd van anderen niet. Zoek interessant en origineel materiaal en verspreid dat. Uw followers zullen er blij mee zijn

Houd de ontwikkelingen op het gebied van Twitter overigens goed bij. Het verandert regelmatig en er komen nieuwe mogelijkheden bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten