dinsdag 3 september 2013

Zes effectieve manieren om een virale campagne te starten

Zes effectieve manieren om een virale campagne te starten

Een prima manier om aandacht voor onze websites te krijgen is het gebruik van zogenaamde virale technieken. Dat wil zoveel zeggen dat men het adres van onze website zelf doorgeeft aan derden zonder dat we daar iets tegenover behoeven te stellen.
  1. Email. Email was het eerste dat voor virale doeleinden gebruikt werd. Het is er nog steeds en het wordt nog steeds veel gebruikt. Maar omdat er allerlei anti-spam regels zijn ingevoerd (terecht overigens) is het steeds lastiger om email te gebruiken voor marketingdoeleinden. Maar een goede emaillijst is nog steeds goud waard en een de kans dat een goed en nuttig emailbericht wordt rondgestuurd is nog altijd groot.
  2. Nieuwsbrieven In feite is een nieuwsbrief gewoon een wat uitgebreidere email. Ook dit hulpmiddel kan heel effectief zijn, zeker als we de moeite nemen om er echt iets van te gaan maken. Zorg voor actuele en waardevolle informatie. Maak het aantrekkelijk voor mensen om hem door te zenden naar hun bekenden.
  3. Blogging Ook blogging heeft een aantal prima mogelijkheden. Zorg dat uw lezers onderling kunnen communiceren maar zorg ook voor de technische mogelijkheden om berichten te verspreiden zoals RSS en dergelijke. Hou daarom naast uw websites altijd een weblog aan en zorg dat u alle mogelijkheden (en dat zijn er veel) benut.
  4. Chat Rooms Een chat room op uw website nodigt zeker uit tot interactie tussen uw klanten. Ook kunt u een chatroom gebruiken om bijvoorbeeld een deskundige vragen te laten beantwoorden. Kondig dit altijd tijdig aan en zorg ook nog voor een herinnering. Maar dan kan het een buitengewoon nuttig tool blijken te zijn.
  5. Video ClipsEen leuke, grappige, hilarische of gewoon interessante videoclip kan wonderen doen. En het zijn vaak helemaal niet de meest bijzondere die uiteindelijk een enorm aantal kijkers trekken. Zorg er uiteraard voor dat uw clip voorzien is van de gegevens van uw website en weblog.
  6. Flash spelletjesHoewel het maken lastig is en het laten maken een dure grap is een uniek flash spel op uw website een uitstekende manier om een viraal effect te krijgen. Mensen die het een leuk spel vinden zullen snel geneigd zijn om het ook weer aan anderen te laten zien.
Het voordeel van dit soort technieken is dat we er na de lancering verder zelf niet veel omkijken meer naar hebben maar dat ze hun eigen gang gaan bij het wekken van interesse voor uw website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten