dinsdag 10 september 2013

Zes essentiële zaken bij een affiliate program

Zes essentiële zaken bij een affiliate program

Voordat u deel gaat nemen in een affiliate program of het besluit neemt om een bepaald product te gaan verkopen zijn er een aantal zaken die u wel even in ogenschouw dient te nemen, wilt u straks uw commissies binnen kunnen halen. Want uw uiteindelijke online succes hangt ook af van het gekozen product.

Het deelnemen aan een affiliate program hoeft niet veel geld te kosten. Meestal is het zelfs gratis. Soms moet er een klein bedrag betaald worden maar in dat geval is het aan te raden om goed te kijken of het de kosten waard is. Kwestie van rekenen.

De verkoper van het product moet u de nodige ondersteuning kunnen bieden alhoewel dat het gevaar heeft dat iedereen hetzelfde programma op de zelfde manier gaat verkopen. Dus een eigen aanpak kan ook zijn voordelen bieden.

Het is natuurlijk van belang hoe populair het product is en het verkopen van een product waar helemaal geen vraag naar is, is natuurlijk een hopeloze zaak. Doe daarom altijd enig vooronderzoek om de mogelijke vraag te bepalen. Ook de kwaliteit van het product speelt natuurlijk een flinke rol.

De verdiende commissies moeten op een regelmatige basis uitbetaald worden. U hebt geen zin om maanden op uw uitbetaling te wachten. Daarbij speelt natuurlijk ook een rol wat u aan commissie vangt. Het bedrag wat u mag verwachten varieert tussen de dertig en zeventig procent voor elke verkoop die u weet te regelen. Het verdient dus ook aanbeveling om producten te zoeken die een hoge commissie geven en waar u dus niet echt heel veel voor hoeft te doen om aan een leuke bijverdienste te komen. Sommige producten kennen een soort abonnementstuctuur waarbij de verdiensten dus regelmatig terug komen.

Soms kunt u zelf ook weer affiliates inzetten om het product te verkopen. In dat geval vangt u ook geld als deze een verkoop weten te regelen. Niet elk programma kent deze mogelijkheid die in de praktijk een two tier program wordt genoemd. Het normale programma waar we gewoon betaald worden voor de verkopen die we regelen wordt ook wel een single tier program genoemd. Het grote voordeel van een two tier program is dat we geld ontvangen zonder daar verdere actie voor te behoeven ondernemen. We spreken in dat geval ook wel over een residual income

Door het opvolgen van deze aanbevelingen zult u een affiliate program kunnen vinden dat het mogelijk maakt om leuke commissies te ontvangen en die u tot een succesvol online marketeer kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten